Kutt ut raffinert sukker og spis ubegrenset med sunnere alternativer….?

Jeg ser at jeg i det siste har hatt litt fokus på kaker og andre godsaker. Dette er jo en hit i mange blogger! I så måte er jeg nok litt påvirket av dette. Jeg vil allikevel understreke at selv om man erstatter raffinert  sukker med alternativ søtning vil ikke dette dermed si at man bare kan «hive innpå».  Det er ikke slik at hvis man bare erstatter det raffinerte sukkeret med andre sunnere alternativer så kan man spise ubegrenset med søtsaker. Målet er uansett å redusere på  det totale sukkerinntaket!

Det er ikke farlig å spise små doser med raffinert sukker. I dag spiser imidlertid de fleste langt over anbefalt sukkerinntak. Feks spiser den jevne amerikaner ca 22 ts/dag. Mye av dette kommer via leskedrikker….

Raffinert sukker kan man spise på lørdager og ved spesille anledninger, men det er selvfølgelig en fordel om man erstatter dette med sunnere alternativer.

Barnebursdag er definitivt en spesiell anledning. Jeg syntes allikevel dette nærmest har blitt et problem. Barna forventer å få store godteposer.  En bursdag uten godtepose ville ha vært en katastrofe..!Jeg må innrømme at jeg gjerne hadde boikottet dette, men ser at dette ikke ville ha vært veldig populært. Det er ikke så mange av barna som jubler over tørket frukt, hjemmelaget konfekt etc.! Forventninger og vaner har mye og si!

Er det noen som har noen gode forslag til hvordan man gå unngå alt det sukkeret som er vanlige «ingredienser» i en barnebursdag?

Hadde tatt imot gode tips med takk!

Jeg er sikkert ikke den eneste som hadde satt pris på gode innspill!

En bursdag nå og da hadde ikke vært noen krise, men det blir tross alt ganske mange bursdager i løpet av året.

Ps! Her er imidlertid et forslag fra Fleksitarianerliv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar