Bålpanne,en fantasisk oppfinnelse!

I vår familie er vi  glad i å være ute i naturen. I sommer var vi en god stund på vår enkle hytte i nærheten av Rondane.   Om sommeren liker vi å grille, men på hytta sto det kun en grill som var så rusten at grillingen egentlig var en katastrofe. Dette måtte vi derfor gjøre noe med.   Vi var på vei til å kjøpe en grill, men så falt tanken på en bålpanne.  Kanskje ville vi få større glede av den?

Vi kjørte avgårde til sivilisasjonen. På Vinstra fant vi bålpannen vi ønsket oss. En bålpanne fra Espegard.  Vi fant ut at den ville gi oss mange muligheter. Masse ekstrautstyr kunne den også suppleres med, men noe var mer viktig enn andre ting. Lommeboka satte også en stoppe for å gå helt ammok. 

Mange bruksområder? Jepp! Vi fikk brukt den til å koke middag og kaffe selvfølgelig. Vi lagde lapper, scones, stekte brød, grillet mat etc etc. Om kveldene satt vi rundt bålpanna og varmet oss. Ja for selv om det var utrolig flott vær i sommer, ble det kaldt om kveldene til fjells.  

Lapper på bålet. Populært!

Bålpanna kan fint legges sammen og kan derfor være med på tur, men alt for langt kan man jo ikke akkurat gå med bålpanna på slep.Vi tok oss en campingtur til Grimsdalen på Dovre. En utrolig fin tur ble det. Med bålpanna i bagasjen fikk vi mange muligheter til å eksperimentere. På hytta ble den også flittig brukt gjennom hele ferien.

Scones på bålet

 

Scones med hjemmelaget jordbær syltetøy!

Litt brente her og der ble sconesene, men det var bare å skjære bort. Det gjelder å følge med litt under stekingen. De må vendes flere ganger under steke prosessen.

Saftige gulrøtter

 Gulrøtter stekt i ekstra godt smør og deilig krydder blir kjempegodt! Om sommeren er dessuten gulrøttene ekstra gode.                  

 

Bål snacks!

 Hjemmelaget «potetgull» på bålet. Mye sunnere enn vanlig potetgull! 😆

Bålpanna kommer definitivt til å bli mye brukt sommer som vinter. Vi er  veldig fornøyde med kjøpet. Anbefale hvis dere liker å være mye ute!

Teltlivets gleder!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar