Det bobler og bruser både her og der…!

Denne uka har vært helt super her på Østlandet. Kanke bedre få det! Nesten tropenetter! Nå må vi bare nyte det mens vi har muligheten! Heldigvis for mange-pinsen er her. Da er det bare å nyyyte!

Jeg skal dessverre jobbe. Sånn er det med oss som arbeider i helsevesenet. Er så vandt til det så det får gå! :) Får jo litt fri innimellom da! :)

Jeg har ikke hatt anledning til å skrive så mye på bloggen den siste uken. Har tidligere nevnt at salg av leilighet står for døren. Har derfor vasket og ryddet veldig mye den siste uken syntes jeg. Alt skal jo se så utrolig perfekt ut -i den grad det er mulig da…. I morgen legges leiligheten ut for salg. Det blir spennende!

I disse sommertider gjelder det jo å leske seg med noe godt.

Her står vannkefiren og syder til alle døgnets tider. Nå som det har blitt så varmt har kefirkornene også begynt å «arbeide» noe veldig. Virkelig flittige skapninger!  Etter et lite døgn har vi fått god og hjemmelaget brus. Sunn er den også! Når det gjelder smaksvarianter er det bare å å grave litt i fantasiboksen så tryller man frem de deiligste smaker. Jeg skal selvfølgelig skrive om hvordan jeg lager dette, men sorry, har ikke tid akkurat nå.

I vårt kjøleskap er det mye rart....

 
I vårt kjøleskap begynner det å bli litt trangt etter hvert. På dette bildet er det både ulike smaksvarianter med vannkefir, kombucha, yoghurt samt kimchi (Koreas nasjonalrett-fermenterte grønnsaker)

I går hadde jeg med barna på en gård  i distriktet. Vi fikk kjøpt upasteurisert melk. Sunt for små kropper. Voksne også forresten!  Ja selv de fleste med laktose og kasein toleranse kan drikke dette.I varmen trenget melka kun ca 8 timer på å bli til yoghurt.  Kefiren et  lite døgn.  Til morgenen i dag ble det smoothie med vannkefir, yoghurt, egg, ananas og banan. Nammis!

Tilbake til gården… Ungene syntes det var spennende å titte i fjøset. Litt skummelt var det, men mye å lære for de små. Gøy var det også å se kuene bli sluppet ut på beite. Selvfølgelig var det en økologisk gård vi besøkte.  Melk fra kuer som er foret med naturlig grass -inneholder mye omega 3.  Den er derfor mye sunnere enn melk fra kuer foret opp på blandt annet kraftfor.

Dette ble et ordetlig uklart bilde tatt med min mobil, men jeg tok de med lell jeg.

Det er dags for å slå av Pc’en og sykle til jobb!

Ha en fin pinse!

Hilsen Yngvild

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

2 Responses to “Det bobler og bruser både her og der…!”

  1. Kristine sier:

    Ja koselig bonde må jeg si! Og så veldig imøtekommende! Gleder meg til å høre om de forskjellige vannkefirsmakene dine. Har kombuchaen det bra? Hvordan smaker den? Lager du den på te? Vannkefirkornene dine er jammen digre som hus jo. Blir spennende å sammenligne dem med de andre jeg har. God Pinse til dere også!

    • yskjellu sier:

      Ja det var en veldig koselig bonde. Veldig kjekt at Ingerlise tok initiativ til dette. Når det gjelder vannkefir så putter jeg igrunnen det jeg har for hånden oppi. I dag ble det jordbær og vanilje i en. Den andre fikk tranebær og litt vanilje.. Jeg må si jeg setter en knapp på vannkefir så langt. Jeg syns denne scoobyen/soppen til kombuchaen er litt guffen…Må dessuten bruke en del mer sukker til kombuchan. Jeg har så langt kun brukt grønn te. Vi får se. Har ikke helt fått teken på det enda tror jeg.

Legg igjen en kommentar