Er sukker giftig for kroppen?

Jeg gir meg ikke! Jeg er overbevist om at sukker ikke er bra for helsa. Derfor kjører jeg på med informasjon om dette! :)

Mange er uenige i dette og mener at sukker er helt «safe» å spise i moderate mengder. Hva som er moderate mengder er et definisjonsspørsmål…

Jeg ble tipset om denne filmen av hun som har bloggen «Kjernesunn Nordkvinne.» Filmen må bare sees!

En av påstandene er at sukker øker faren for hjerte og karsykdom. Dette fordi det fører til en økning av det «dårlige kolesterolet-LDL. LDL fører til plakk på innsiden av årene (åreforkalkning). I tillegg er sukker favorittmaten til krefceller. Spiser du  mye sukker er derfor sjansen for å utvikle kreft større enn hos en person som ikke spiser så mye sukker…Det er også påvist at et sukkerinntak gir deg et «kick». På CT røntgen kan det sees forandringer i visse områder av  hjernen ved sukkerinntak. Dopamin frigis. Dopamin påvirker følelsen av velbehag . Den samme følelsen opptrer ved inntak av feks kokain eller alkohol.

Endokrinolegen Robert Lusting har startet en intens kamp mot sukker og fruktose. Fruktose fremstilles ofte av maissirup og er blottet for næring. Det brukes i stor grad i ferdigmatindustrien da det er billigere enn sukker. Trolig er det enda farligere enn raffinert hvitt sukker. Begrunnelsen for dette kan du se her. Foredraget er relatvit langt, men kan du avsette 30-45 minutter så får du med deg det mest vesentlige.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Er sukker giftig for kroppen?, 9.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar