Gdansk anbefales! Tips på spabehandling og shopping!

Litt pussig at denne artikkelen har blitt en av de mest besøkte på denne bloggen. Den var ikke ment slik, men nå ligger den nå her så da får det bare bli slik. :) Gdansk har blitt ett veldig populært reisemål de siste årene. Denne reisebeskrivelsen begynner å bli noen år gammel. Jeg kan derfor ikke gå helt god for det som står i den.

Dametur

Vi damene kom hjem fra Gdansk i går. Vi har hatt en super langhelg hvor avslapping og nytelse har stått i sentum. Spa behandling har helt andre priser i Gdansk enn her hjemme, med mindre du bestiller behandling på et av luksushotellene. Vi boddde på Hilton og der var spa behandlingen relativt dyr.

Det finnes imidlertid mange små salonger rundt omkring i byen. Spaamed kan feks være et godt alternativ. Her koster en times behandling ca  kr 300.

Vi forsøkte et hotel og spa anlegg like utenfro byen, Dwor Olewski. Sikkert fint for par, men det kan nok bli litt kjedelig i lengden… Litt uvandt var det også for oss nordboere at det var en regel at badetøy skulle tas av i badstuene. Vi mistet litt lysten på badstuene etter at vi oppdaget dette. Personlig var det en ny opplevelse for meg å sitte alene med  en naken mann i boblebadet…..

Forøvrig bør man kanskje ikke være alt for beskjeden når man går på spa i Polen. Slik opplevde iallefall vi det.

Vi hadde også satt pris på det lille ekstra som litt frukt og drikke.

Alt i alt var vi alikevel veldig fornøyde med spa behandlingen vi fikk. Vi tok blandt annet pedikyr på et lite studio i byen. Vi betalte ca 140 kr for dette. Slett ikke værst pris.

Sopot er en naboby til Gdansk. Der er det også mange flotte hoteller som tilbyr spa. Det er nok definitiv best å reise dit om sommeren. Dette er nærmest som polens riviera å regne…

Eksempler på spa her er Sheratonsopotspa , Hotel Sofit og Forumdayspa.

Hvis du reiser utenom sesongen får du svært gode priser på overnatting. Hilton og Radissson Sas i Gdansk hadde en pris på ca kr 1000 for 3 døgn  med frokost per pers. For noen er det kanskje et pluss at Hilton serverer sjampagne til frokost….

Vi syntes det var deilig å trene litt i det lille trenignsrommet, svømme litt og deretter avslutte med dampbadsstue. Etterpå tuslet vi i badekåpene til «skybaren» og tok oss et glass med hvitvin. Herlig avslapningsferie! Anbefales på det varmeste! :) Hvem trenger ikke et lite avbrekk fra den travle hverdagen…!?

Vi forsøkte flere restauranter i Gdansk. Den vi likte best var kanskje Brovarnia. Høy stemning! De har også et godt mikrobryggeri. En 1/2 liter koster ca 17 Nkr. Polen har ganske kraftig mat. Hvis du liker litt lettere smak er feks sushi et godt alternativ. Vi forsøkte Dom Sushi langs kanalen rett ved hotell Hilton. Sushien her var veldig god, men helt i toppsiktet var den ikke! Goldwasser anbefales også av flere. Blandt annet skal gulasj suppen samt biffen her være veldig god. Restauranten ligger langs kanalen i nærheten av Hilton.

Det er mye flott å se i Gdansk. Dlugi targ er den flotte hovedgata. Her finner du også Radisson SAS. Mariacka street er en særegen gate med mange rav og kunstutsalg. Byen har også mange flotte kirker, et flott rådhus etc etc. Gamlebyen er i det hele tatt kjempefin!

Shopping er også et must i Gdansk.

Det finnes et Outlet senter som kalles for «Fashionhouse» rett utenfor byen. Det tar ca 20 minutter i taxi og koster max kr 100. Et annet stort kjøpesenter er Galeria baltica samt Manhatten. Disse store kjøpesentrene ligger ganske nær hverandre. Galeria baltica ligger lengst nord i retning Sopot. En taxi bør iallefall ikke koste mer enn 100 Nkr fra selve Gdansk sentrum. Det går sikkert også busser dit… I selve Gdansk er det et litt mindre kjøpesenter kalt Madison. De har ikke så mange internasjonale merker som de øvrige, men Intersport,Adidas, Calzedonia og Intermissi kan du feks finne. Jeg bare elsker Calzedonia. De har så mye lekre strømper, strømpebukser etc. Hvis du reiser etter jul så kan du gjøre mange gode kjøp. De har også salg! :) Sko er feks svært billig.  Nå kostet flotte støvletter ca kr 400…Polske kleskjeder syntes jeg har litt kjedelige klær, men på skofronten er det mye fint å velge i. Ønsker du å handle kosmetikk kan du spare en del ved å handle på «Rossmann.»

I det hele tatt! Gdansk er en shoppers mekka!

En langhelg flyr unna i en fei. Pengene strekker svært langt. I det store og hele ble det ikke så mange tusen kronene med en langhelg inklusiv masse shopping og spa behandling.Gdansk er virkelig å anbefale-både for par og venner på tur! Om sommeren tror jeg definitivt Sopot kan være et godt valg for barnefamilier. Det går båt fra blandt annet Stockholm. Du flyr imidlertid billig med blandt annet Norwegian.

Husk; det er viktig med noen små avbrekk i hverdagen! Alle nyter godt av det!! :)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.4/10 (52 votes cast)
Gdansk anbefales! Tips på spabehandling og shopping!, 5.4 out of 10 based on 52 ratings

20 Responses to “Gdansk anbefales! Tips på spabehandling og shopping!”

 1. LEV VEL sier:

  Takk for gode tips! 😀

 2. karina sier:

  http://www.wizzair.com verdens billigaste fly selskap, får tur retur til gdansk til 100 lappen :)

  • yskjellu sier:

   Det var jo veldig billig! Dette er absolutt tiden å reise på hvis du vil få en billig tur. Det er salg i Gdansk og ekstra billige hotellrom da det er utenom sesong.

 3. Kathrine sier:

  Flott at du deler deres erfaringer!!!
  Har brukt mange av tipsene dine på vår ferie i Gdansk :)
  Takk

 4. Grete sier:

  Har bestilt tur med Wizzair, billige billetter. Kostet litt over 400 t/r for meg og min sønn, men gebyr må man regne med, det kostet noe over 900 for bagasje!! Men, men alt i alt er ca 1400 BILLIG :-) Har ikke ennå bestilt hotel/leilighet..noen her som har tips om rimelig overnatting i juli? Har aldri vært i Polen, så jeg lurer også på om noen har tips om hva som kan være gøy for en 14 åring (min sønn)? Jeg vet jo at JEG vil ha shopping, spa, frisør, manikyr osv 😉 Men, er jo klar over at alt dette er dødskjedelig for han :)

 5. Marthe sier:

  Polen er helt fantastisk og billig! Eg har vært der mange ganger og anbefaler! Hvis du trenger tips om reise til Polen sjekk denne bloggen http://besokpolen.blogg.no/ De gir mange gode tips og skriver mye om Gdansk :)

 6. Marthe sier:

  Jeg anbefaler spesielt Jacques Andre Hair & SPA i Gdansk og deres ansiktbehandling med perler og gull :) http://besokpolen.blogg.no/1372156862_spa_i_gdansk__jacques.html

 7. Arnfin sier:

  Svært fornøyd med massasjebehandlingen på Fizjoewa klinikken, her jobber de skikkelig med muskulaturen, følte meg som en ny mann etter behandling, takk og ses igjen!

 8. Greg sier:

  Hei, jeg vil anbefale selskapet Prestige linje fra Gdansk Polen,. De gir 24-timers flyplasstransport i komfortabel Mercedes E-klasse, S-klasse, Mercedes Viano biler .. Du kan bestille overføring on-line. Snakker engelsk http://www.prestige-line.pl
  Telefon: +48 514 425 484

 9. Nadia sier:

  hei ! Fin blogg :-) Jeg var en gang i Gdansk , og jeg husker veldig hyggelig overraskelse viste seg å være det selskapet Sopot Shuttle. De tilbyr transport fra flyplassen , har barneseter og er komfortable , stor bil. Jeg vil anbefale dem hjertelig , er deres hjemmeside gdanskshuttle.info eller nummeret +48 510-31-30-31

 10. Kaisa sier:

  Polen er fantastisk og billig! Jeg har vært der mange ganger og anbefaler! Hvis du trenger tips om reise til Polen sjekk denne bloggen http://besokpolen.blogg.no/ De gir mange gode tips :)

 11. Reisetips sier:

  Flott artikkel om Gdansk. Oppdaterte tips finner du også på bloggen min http://gode-reisetips.blogspot.no/2015/09/tips-hotell-gdansk-sopot.html

 12. Max sier:

  I Polen i Warszawa spiste jeg en veldig smakfull middag i New Orleans. Jeg synes maten er på verdens nivå, veldig smakfull. Jeg kom der ikke med hensikt, men jeg angrer det ikke!

 13. Greg sier:

  Gdańsk er en vakker by. Jeg husker det veldig godt. Også gode minner fra Warszawa og den magiske klubben av New Orleans. En virkelig minneverdige øyeblikk!

 14. Dasliv sier:

  For noe tid siden hadde jeg overgang Warszawa. Jeg hadde veldig god tid så jeg gikk for en drink til New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Veldig stort utvalg av uvanlige og smakelige alkoholer. I tillegg til det spiste jeg en god mat.

 15. Thomas sier:

  I sommer var jeg med familien i Polen. Den beste maten fikk vi i restauranten New Orleans Gentlemen’s Club&Restaurant. Veldig elegante måltider.

 16. Thomas sier:

  Taxipriser i Gdansk

  25 € til sentrum Gdansk
  30 € til sentrum Sopot
  35 € til sentrum Gdynia

 17. Ilo sier:

  Hei!
  Kanskje en gammel artikkel men veldig interessant :)
  hilsen fra bloggen, polenbesok.blogg.no

Legg igjen en kommentar