Jeg anbefaler alle å lese Helsemagasinet VOF!

Forleden mailet jeg med Dag V. Poleszynski. Han er ansvarlig redaktør for  Helsemagasient VOF-vitenskap og fornuft.

Han har også gitt ut en rekke bøker. Blandt annet har han sammen med Iver Mysterud skrevet boken «Sukker-en snikende fare». (De jobber for tiden med en ny versjon av «Sukkerboka»).

Undertegnede arbeider som intensivsykepleier ved en akuttavdeling for hjertepasienter. Jeg møter derfor daglig mennesker som er rammet av hjerteinfarkt. Det er en kjennsgjerning at det rådende kostholdssynet blandt våre leger samsvarer med norske helsemyndigheter.

Etter min oppfatning viser forskning i dag at sukker har alvorlige helsekonsekvenser. Det samme gjelder også for andre «raske karbohydrater» som feks hvetemel. Denne oppfatningen er ikke så tydelig blandt våre leger. Det er generelt mettet fett som er farlig- iallefall hva hjerte og karsykdom angår. En av mine kolleager mente også bestemt at sukker ikke er en av de faktorer som er med på å påvirke utbredelsen av kreft…

Jeg er ikke en av de som ivrer for ekstreme lavkarbodietter, men tror at det kan være fornuftig å spise noe mettet naturlig fett fremfor alle de raffinerte vegetabilske oljene vi omgir oss med.

På Haukeland er det nå flere leger som mener at lavkarbodietter kan være fornuftig. Spesielt vil jeg nevne Espen Rostrup. På sin blogg presiserer han at hans syn ikke samvarer med hans arbeidsgivers syn.

I den siste utgaven av VOF har Dag Poleszynski skrevet en artikkel ved tittel: «Kreft, oksygen og fettsyrer». Der kommer det klart frem at at kreftceller må ha store mengder glukose for å vokse. Hvis kostholdet tilføres 55-60 % av energien fra karbohydrater, som norske mydigheter anbefaler, blir det enkelt for kreftcellene å få næring.

VOF er et svært bra magasin som har artikler som er svært godt begrunnet med kildereferanser. Det fokuserer  på miljø, økologisk landbruk, trenig etc. Bladet har et lavkarbofokus. Mange er jo som kjent svært uenige i dette. :)  Poleszynski sier i nevnte mail :

Tesen om at mettet fett er farlig, er for lengst tilbakevist! Her finnes en massiv litteratur. 

Det er merkelig at det kan være så stor uenighet om temaet «mettet fett».  Hjertemedisinerne ville riste oppgitt på hodet over en slik påstand.

Personlig  forsøker jeg å finne «den gyldne middelvei» for meg og min familie.  Det er også det jeg prøver å få frem på denne nettsiden.  Mye raske karbohydrater er og blir  ikke bra!!

Uansett, VOF er et svært godt blad som det anbefales på det varmeste å lese!

Polezynski spurte meg om jeg ønsket å ha en banner med «VOF» på nettsiden. Det gjør jeg mer enn gjerne!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar