Kjempesaker, har fått vannkefir og kefir korn i hus!

Har i dag(mandag) vært innom Kristine som har bloggen Gladerebarn. Jeg er rett som det er innom henne for å få gode tips og slå av en prat om våre tildels litt «sære matvaner».  Hun har allerede fått litt erfaring når det gjelder laging av vannkefir og kefir. Begge deler er jo ultimate helsedrikker for liten og stor! Det er probiotika i en svært billig form. Har du en mage som er ute av balanse eller om du er ofte syk kan det være en kjempeide å prøve dette!  Jeg vil komme litt nærmere tilbake til temaet når jeg har fått litt mer erfaring på området.

Av Kristine fikk jeg både vannkefir og kefirkorn. Veldig grei dame! :) I dag har jeg laget en blanding med vannkefir. Den står nå og godgjør seg på kjøkkenbenken. Ungene syntes dette så veldig spennende ut.  Vi har studert kefirkornene som «svømte» opp og ned. De måtte også smake på det. Så langt likte de det godt. Får virkelig håpe at de liker det like godt når den er ferdig om 1 -2 døgn. Det blir nærmest litt kullsyre i denne drikken. Bedre brus kan man vel ikke tenke seg!

Min samboers spontane kommentar da jeg viste han «akvariet» vårt var; «Har du tenkt  å ha ihjæl meg!» Det begynner kanskje å bli en interesse for spesielt interesserte, men du verden så morsomt! :)

Ps. Det er nå blitt onsdag og første ladning med vannkefir er fortært. Vår eldste datter syntes det var veldig godt, men minstemann var ikke fullt så ivrig. Jeg skal eksperimentere med flere smaker etter hvert. Jeg bare må få han til å like det også! Skal forsøke meg på kombucha etterhvert. Kanskje det slår bedre ann?!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

3 Responses to “Kjempesaker, har fått vannkefir og kefir korn i hus!”

 1. Javeria Chaudhry sier:

  hvordan kan jeg få tak i vann kefirkorn?

 2. hei Yngvild,

  Har du kanksje noen melkkefir korn til meg? Jeg bor i Larvik. Jeg kan betale litt for det.
  Hvis ikke, vet du hvor man i Norge kan få tak i kornet?

  vh,
  Annette

  • Yngvild Skjellum sier:

   Heisan! Meld deg inn i en av tradisjonsmatgruppene på Facebook, for eksempel «Tradisjonsmat i Oslo». Hør med medlemmene der om noen har noen melkekefirkorn å dele. Jeg har dessverre ikke så mange til overs. Mvh Yngvild S

Legg igjen en kommentar