Litt hverdagsprat…

Det er lørdag kveld. Samboeren er avgårde for å «slå ut håret» med gutta. Jeg har en stille stund før sengen kaller.

Hadde egentlig tenkt å skrive litt om gårsdagen. Ikke så interessant å lese om kanskje, men jeg skriver nå litt allikevel. :)

Etter å ha levert ungene i barnehagen var jeg igjen litt sent ute. Slang meg i bilen for å treffe Kristine som har bloggen Gladerebarn. Vi er kanskje litt sære, men vi har nylig begynt å ta oss en tur til en bonde ikke så alvorlig langt hjemmeifra.  Her blir vi veldig hyggelig møtt. Når ungene er med får de titte i fjøset. Kos å se kalvene! Vi mødre reiser fornøyde  hjem med litt fersk melk på glass. Det kan vi lage mye godt ut av!

Etter at vi hadde vært der i går kjørte jeg til Øverland Andelsbruk. Før jeg flitt plukket litt snadder på jordet stakk jeg til skogs. Hadde satt meg Nyrud gård som mål. De pleier å ha åpent i helgene for servering. En ganske original plass men allikevel veldig sjarmerende. Det viste seg at gården holder steng for servering inntil videre pga en vannlekkasje.  På tunet løp kaniner fritt rundt. De var utrolig søte! :)

 

På veien til Nyrud gård ligger forresten Sætra gård. Et «must» for småbarnsfamilier i området (området ligger mellom Røa og Bærums verk). Sætra gård drives av Den Norske Turistforening, Oslo og Omegn. Her er det arrangementer året igjennom. Titt innom på linken for å se om det er noe som interesserer dere!

På vei tilbake til Øverland var skogsbunnen dekket av gaukesyre. En spiselig plante som kan brukes til litt av hvert jfr Naturtips.no De sier blandt annet følgende:

Plukkes og spises ferske med melk som dessert. Kan også forvelles for å mildne smaken. Setter en frisk syrlig smak på supper, poteter og fisk. Saften som syren forvelles i, kan tilsettes litt sevje eller sukker og blir en fin leskedrikk.
Prøv å tørke syre, den vekker sommerminner på kalde, mørke vinterkvelder når den drikkes som te.

 Jeg syntes det er veldig spennende med alt som kan spises i naturen. Selv kan jeg ikke så mye om det enda, men har som mål å lære litt i fremtiden. På vei langs landeveien sto også noen rødkløver. Jeg visste ikke at disse kunne spises. I følge rolf.no kan både blomstene og bladene brukes i salater. Det har vært vanlig å bruke rødkløver i urtemedisin. Tørkede rødkløverbomster kan feks brukes til te.

 

Tilbake på Øverland plukket jeg litt urter og rabarbra. Rabarbraen har jeg i dag brukt til en pai. Den ble slett ikke værst. :)

Det er så mye spennende å lære når det gjelder mat. Mat er viktig for velvære og trivsel. Det finnes ikke en standard oppskrift for hva som er den beste maten å spise. Mennesker er forskellige! Det som passer for en er ikke nødvendigvis like bra for en annen. Når man leser på blogger gjelder det å plukke litt her og der. Prøv dere frem og se hva som passer best for dere! Noen grunnregler finnes selvfølgelig, men det bryr jeg meg ikke om å snakke om akkurat nå! :)

Natten er nær. Får avslutte nå. Siden jeg arbeider som sykepleier blir det litt helgejobbing. Jeg er nå midt i en arbeidshelg! Jeg ønsker dere en super søndag!

Natti,natti!

Hilsen Yngvild

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar