Midtsommer i hagen!

Det spirer og gror. Urter og salater har skutt i været.  Å dyrke sine egne grønnsaker har plutselig blitt litt «in». Det er fullt mulig å ha litt grønnsaker  og urter i små hager. Selv  på verandaer kan man dyrke litt av hvert. Her er en side hvor du kan få  noen tips.
 

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for alt som spirer og gror. Min drøm har derfor i mange år vært å få en liten hage.  I fjor høst gikk endelig drømmen i oppfyllelse. Det er ikke store hagen, men det gjelder å utnytte den godt. Vi har ikke kommet så altfor langt med dette enda, men i gang er vi så absolutt. Min samboer hentet noen pallekasser fra jobben i våres. Nå spirer og gror det der. Utrolig deilig å gå rett ut i hagen og hente egen salat og urter. Vi har også fått opp  ett kassestativ hvor det blant annet vokser jordbær og sukkererter. Det blir nok ikke store til jordbæravlingen i år, men ingen grunn til å henge med hodet av den grunn. 

Årets første jordbær!

 Jeg planlegger å lage en egen artikkel om vår lille kjøkkenhage, men tenker å vente til utpå sensommeren.

Det har vært en del regn i sommer. Det kan gå litt ut over plantene. Med regn følger dessverre også brunsnegler. Jeg syntes det er dirkete ekkelt å finne brunsnegler som gasser  seg i min lille kjøkkenhage. Jeg dro derfor i går av sted til ett hagesenter for å finne brunsnegle kverk. Har gått litt lei av brunsnegle plukkingen. Døde snegler i saltvann lukter direkte ekkelt.  Hadde tenk å kjøpe Nemaslug da dette middelet skal være helt ufarlig for mennesker og dyr. Jeg fikk imidlertid beskjed om at dette må bestilles 1 måned i forveien. Det blir litt seint for grønnsakshagen.  Det er imidlertid best å bruke dette middelet om våren og om høsten. I mangel av noe bedre ble det derfor Ferramol,  ett jernfosfat. Her kan du finne god informasjon om brunsnegler.

Blomster  og grønnsaker gjør så godt de kan i kampen med regnet og brunsneglene. Nå er imidlertid meterologene litt mer positive hva været angår her på Østlandet. Håper de har rett denne gangen! :roll:

Her kommer noen bilder  fra vår lille hage.

Dronning Ingrid

Dronning Ingrid er en gammeldags pelargonia. Noen hevder at den kommer fra Dronning Ingrids sommer slått i Skåne. Veldig pen syntes jeg.

  

Anemone

Anemone  er en løkplante som du setter om våren. Den kommer i  mange forskjellige farger. Jeg har plantet forskjellige vårløker i en stor krukke. Jeg har satt de lagvis. På denne måten får jeg blomster utover hele sommeren.

Begonia kan fint plantes ut om sommeren.

 

Squash blomst

Alle sier jo at det er så enkelt å dyrke squash. Jeg satte derfor noen frø inne i våres. Disse blir til de klassiske grønne, men jeg har håper jeg også får til noen orange squash. Jeg kjøpte frø til disse på en engelsk nettbutikk- Plants of Distinction.

 

Pallekarmer med grønnsaker

 

Det gror godt i pallekarmene. Salat, urter, reddik og stevia har jeg satt i denne kassen. 

 

Deler av kjøkkenhagen.

  

Sommer på verandaen.

På verandaen er det deilig å slappe av med morgenkaffen. Nå er det sommer og litt avslapping står for døren!

Jeg er tilbake på denne bloggen i august. Da har jeg  planer om en givaway!

God sommer! Kos dere masse!

Hilsen Yngvild S

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

One Response to “Midtsommer i hagen!”

  1. Kristine sier:

    Ååååhhh så flink du er! Mange koselige bilder, nå fikk jeg også lyst på kjøkkenhage. Du får ha en riktig god og velfortjent sommerferie Yngvild!

Legg igjen en kommentar