Ny og grønn!

Velkommen til en blogg med et nytt og grønnere utseende! Grønn har blitt min nye favorittfarge! Det har sin grunn. Hvorfor kan du lese litt lenger ned på siden.

I dag har jeg derfor fått hjelp av min kjære bror til å gjøre en del forandringer på nettsiden.

Jeg har lenge syntes siden har sett litt rotete ut.

Vi har derfor gjort en del forandringer.  Siden er på ingen måte ferdig utarbeidet, men ting tar tid. Dette er blant annet grunnen til at Facebook siden ikke oppdatert til det nye designet.

Jeg har ønsket å fokusere litt på «det grønne» fordi jeg syntes at innholdet på bloggen har dreid  mer og mer over  mot temaer som «renhet»  og «friskhet»

Hva i all verden mener jeg med det?

Jeg mener at vi mennesker til dels  ødelegger oss selv og vår helse. Vi foretrekker søppelmat fordi det sparer oss tid. Produsentene gnir seg i hendene. Her er det ikke snakk om kvalitet men om profitt. Vi er nødt til å ta kjøkkenet tilbake og gjøre grønne valg! Jeg mener bestemt at økologisk er det beste. Til tross for hva  myndighetene måtte mene så følger jeg de forskerne som konkluderer med at giftstoffer i maten ikke er gunstig for menneskekroppen. Jeg tror dessuten også at det er mer næring i ren mat. Mange studier antyder nettopp dette. Vi må være oss bevisste på de valgene vi gjør for  å unngå sykdom. Jeg snakker ikke bare om typiske livsstilssykdommer med også om autoimmune sykdommer som er på stadig fremmarsj.  Vi utsettes for mat som gjør oss syke. Miljøet er også med på å påvirke oss mennesker.

Vi sitter mer og mer stille, men allikevel stresser vi oss halt til døde. Jeg skulle gjerne ha fokusert mer på for eksempel fysisk aktivitet og da gjerne aktiviteter som knytter oss nærmere til naturen, men per i dag klarer jeg ikke dette i så stor grad.

Vi må spille på lag med naturen ! Vi har i så altfor stor grad fjernet oss fra den. Noen føler seg sterkt knyttet til naturen. Av disse har vi mye å lære!! Kanskje hadde vi klart å stresse bedre ned om vi nærmet oss naturen  i  større grad i stedet  for å fjerne oss fra den som vi nå gjør.

Selv har jeg sluttet å bruke for eksempel kremer, såpe og  vaskemiddel som jeg ikke vet om kan skade meg og min familie. Jeg liker ikke å spille lotto med mine barns helse. De skal dessuten leve på denne jorda i mange flere år enn meg….

Jeg skulle gjerne ha vært mer aktiv på denne siden, men det lar seg ikke bestandig gjøre. Jeg har en familie og en jobb å følge opp. Men gjennom denne bloggen får jeg mer energi til å klare hverdagen. Jeg brenner for dette og prøver å tilføre min familie det beste for at de skal holde seg friske. Jeg må allikevel innrømme at det ikke bestandig er like lett. Barn har sine meninger.

Personlig har jeg nettopp skiftet jobb. Som intensivsykepleier har jeg de siste 10 årene tatt meg av pasienter med akutte hjerteproblemer på en overvåknings avdeling. For en periode arbeider jeg nå med tunge intensivpasienter. Det er krevende å være ny og jeg må være fullt konsentrert på jobb. Det gjelder å ha nok energi. Det er lærerikt å jobbe i et intensivmiljø. Her råder medisiner og teknikk, men det er et menneske oppi i alt dette…

Sorry alternativere! Noen ganger er faktisk medisiner livsviktige!

Jeg møter de aller sykeste. Mange sier at de ikke hadde havnet der hvis de hadde tatt vare på sin helse. Noen ganger er det slik at pasienter blir livstruende syke nettopp på grunn av sitt levesett, men det er langt fra alltid slik. Vi kan ikke beskytte oss mot alle former for sykdom, men det er lurt å ta noen forholdsregler. Det er derfor jeg syntes forebygging er så viktig!

Ta grønne valg for livet er blitt mitt motto!

Håper vi sees videre!!

Hilsen Yngvild  S

  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar