Snømåking er ikke bare bare….

I helgen kom det mye snø. Iallefall her på Østlandet. Lørdag lavet det ned. Det var like greit å være på jobb. Jeg var der faktisk hele dagen. Lengtet ikke spesielt ut i snøværet.

Jeg jobber på en hjerteovervåkning. Det er ikke alltid at et snøvær merkes spesielt godt, men i helga gjorde det. Flere kom inn med hjerteinfarkt pga snømåking og andre aktiviteter relatert til store snømengder. 

Vanligvis er dette god voksne mennesker, men dessverre er det ikke alltid slik.

Ikke røykere får i snitt sitt første hjerteinfarkt ved ca 75 års alder, mens tilsvarende tall for røykere er ca 60 år. Røyking gir altså store utfall…

Det finnes selvfølgelig unntak!

De som er i risikosonen er ofte røykere. Mange spiser  også usunt og er lite fysisk aktive.  Overvekt er et stort problem. Dette fører ofte til diabetes II. Høyt kolesterol er heller ikke «toppers». Hvis du er kvinne med alle disse risikofaktorene og i tilleg bruker p-piller så kan det  i sjeldne tilfeller få alvorlige konsekvenser. Sist men ikke minst-stress kan også være en utløsende faktor.

Mottoet må bli;ta det litt med ro når du griper etter snøskuffa! Iallefall hvis du er i risikosonen for hjerteinfarkt eller har hatt det tidligere. Det er ikke slik at du ikke kan måke snø, men varm opp og vær litt forsiktig når du holder på! Fysisk aktivitet er alltid av det gode!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar