Søndag formiddag

Vi har tatt det svært med ro her i heimen i dag. Ute siler regnet ned. Vi sitter og lurer på om vi snart skal ta på oss regntøy å komme oss ut. Hadde det vært opp til ungene hadde vi forlengst vært på «Leos lekeland». Det er absolutt favoritten for tiden.

Det har vært en relativt aktiv helg på kjøkkenet.

I går hadde jeg tenkt å lage sushi. Reker etc. var tatt ut av fryseren. Plutselig fikk vi uventet besøk av en familie vi svært gjerne er sammen med. Vi har helt jevngamle barn. Ungene elsker å leke sammen.

Nå er det nå slik at ikke alle barn liker sushi. Hos oss går det stort sett ned på høykant-spesielt hos vår eldste datter. Vi spiser derfor sushi så ofte vi kan.

Jeg måtte  endre litt  på planene. Istedet lagde jeg mange «minipizzaer». Ungene fikk elgpølse fra Sjåk på sine pizzaer. De voksne fikk vegetar eller sjømatpizzaer. Det ble veldig godt og fatene ble helt tomme. Heldigvis ble gjestene også gode og mette! :)

Siden i går har kjøttkrafta stått og godgjort seg på ovnen. Den trenger mange timer for å bli perfekt. Dessuten så får man ut mer av næringsstoffene fra bena jo lengre krafta koker.

Før jeg la meg i går  satte jeg en surdeig til heving over natta. I dag bakte vi derfor blåbær muffins. Jeg vil komme tilbake til det senere.

Siden vi kom oss så sent til matbordet i dag ble det nesten  mer en brunsj enn en frokost.

Jeg stekte en omelett med blandt annet tomater og økologisk morrpølse. Litt ost hadde jeg også på. Vi toppet det hele med ruccola, persille og litt basilikum. Litt god kaldpresset olivenolje samt hempfrø gjør seg også på en omelett.

Jeg har i det siste blitt smittet av «melkesyregjæringsbakterier». Det er mange som har fått øynene opp for dette i  den siste tiden. Mange har også skaffet seg en del erfaring på feltet. Se feks. følgende blogger; Sense of life,  Fleksitarianerliv, og Gladerebarn.

Jeg forsøker å spise litt fermenterte grønnsaker hver dag. Så ble det da også til dagens frokost. Har også forsøkt meg på melkesyregjæring av agurk med dill og sennepsfrø. Ingen av disse rettene har dessverre slått helt ann i min familie. Det blir litt surt og smaker litt uvanlig… Jeg har derfor forsøkt å smugle litt melkesyrede grønnsaker inn i smoothies. Da blir iallefall smaken godt kamuflert. Det er uansett ingen tvil om at melkesyregjæring/fermentering er svært sunt for kroppen!

Til dagens forkost ble det også litt hummus samt en kopp med grønn te med fersk ingefær og litt kardemomme.

Jeg er nå godt og mett! Vi gjør oss vel snart klar for en tur ut i regnværet….Skal nopk på en visning borti gata.

I ettermiddag trenger jeg litt ekstra tid til sushi laging på kjøkkenet!

Ha en fin søndag!

Hilsen Yngvild

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar