Søta bror…!

Det er en kjent sak at innenfor Skandinavia er Norge svært dårlig på økologisk. Danmark ligger på topp, med Sverige på plass nr 2.

Vi har ikke for vane å ta så ofte turer til Sverige for å handle, men i helgen befant vi oss der. Jeg tok derfor en rask tur innom en tilfeldig matforretning for å titte på utvalget. Skulle gjerne ha hatt litt bedre tid, men det passet ikke denne gangen.

Jeg gikk primært til hylla for korn og bakevarer. Må si jeg ble mektig imponert! Noen av disse produktene kan man finne i norske helsekostbutikker. Jeg tenker da spesielt på produkter fra Saltakvarn. I Sverige er de imidlertid langt billigere. Jeg syntes forresten det har vært vanskelig å  finne muscovadosukker i Norge.I Sverige hadde de det. Sukkeret  var ikke økologisk fremstilt, men uraffinert. Kunne virkelig ønske at utvalget var det samme i norske matvarebutikker. I Norge er det som kjent hylleplass som teller. Har produsentene ikke penger til å betale for en god hylleplass blir de stuet vekk på nederste hylle-hvis de i det hele tatt blir tatt inn i butikken da….Det må jo ha ett visst salgspotensiale også. I Norge er jo ikke interessen for økologisk imponerende. Dyrt er det også.

Jeg la merke til at de hadde noe økologisk kjøtt også, men fikk ikke anledning til å se så nøye etter. Personlig er jeg ikke spesielt begeistret over å kjøpe feks svenske kyllingfilèr. De virker så merkelig store… Er det vann i de eller går svenske kyllinger på steroider? :roll:

Jeg må også innrømme at jeg er litt skeptisk til å kjøpe kjøtt fra Nederland etc. Er litt usikker på hva jeg egentlig kjøper… Det er dessverre ikke bestandig slik at billig betyr god kvalitet.

Ett godt tips er allikevel å støtte opp om norskprodusert mat! Den er av god kvalitet! Er den i tillegg økologisk er det prima vare!

Jeg må benytte anledningen til å skryte av en restaurant vi besøkte i Gøteborg. Vi var på julebord og fikk smake mye deilig kortreist og økologisk mat. Er selv ikke super begeistret for sild, men dette var andre saker! Kom nesten ikke videre til resten av buffeen. Resteuranten het Wasa Allè og anbefales på det varmeste hvis dere besøker Gøteborg og ønsker litt ekstra god kvalitetsmat.

Er man i Gøteborg i førjulstiden er Liseberg vel værdt ett besøk. Parken er pyntet til jul. Det er julemarked, underholdning, flere karuseller som går etc. Mange mennesker på ettermiddags og kveldstid, men stemningsfull var det.

Liseberg pyntet til jul.

 

Jeg innser at jeg ikke vil få anledning til alt for mange innlegg på denne bloggen før jul, men noen få oppskrifter blir det nok anledning til!

Kos dere i førjulstiden! Forsøk å stresse litt ned!

Hilsen Yngvild

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar