Tagatose- et alternativ til sukker!?

Jeg har nylig blitt oppmerksom på dette søtnignsmiddelet. Jeg har selv  ingen erfaring med dette.

I følge leverandøren er dette et helt naturlig produkt som finnes i blandt annet eple og ananas. Det utvinnes av laktose, men er laktosefritt. Sukkeret har 92 % av søt smaken til vanlig sukker. GI’en er imidlertid på 2. Dette gjør det jo svært egnet for diabetikere, mennesker på lavkarbo etc.

Tagagtose fungerer prebiotisk jfr studier og kan se ut til å øke det gode kolesterolet (HDL).  Kaloriinnholdet er 60 % lavere enn vanlig sukker.

Tagatose kan kun kjøpes som Tagatess. Dette inneholder blandt annet isomalt. Isomalt er et sukkeralkohol som relativt ofte brukes som en sukkererstatning til diabetikere. Det har blandt annet den effekten at det kan gi diarre i selv ganske små mengder. Du kan også finne tagatose i feks produkter som syltetøy og sjokolade.

Se fyldigere informasjon på tagatose.no

Jeg vil tro at tagatose ikke er en god sukkererstatning for barn. Jeg må høre med leverandøren om dette…

Jeg er også litt usikker på om dette er ett mye bedre alternativ enn raffinert sukker for de som ikke er diabetikere etc.

Er det noen som vet noe mer om dette…?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar