Test av barneyoghurter

Hvilken yoghurt skal man egentlig velge? Mange foreldre er opptatt av dette.

Det er ikke uvanlig at barn i dag får opptil flere yoghurt daglig. En yoghurt bør være tilstrekkelig. Når man velger yoghurt gjelder det å være litt bevisst.  Det bør være minst mulig sukker samt godt med proteiner. Proteiner gir dessuten en metthetsfølelse. Ernæringsfysiologer mener dessuten at yoghurt er et bra valg da det tilfører barna kalsium.

Foreldre og Barn har testet barneyoghurter. Det samme har BraMat gjort.

Hos begge kommer Biola yoghurtene godt ut. Spesielt den med tilsatt fiber.  Bra Mat har dessuten fremhevet kesam til barn. Det er selvfølgelig ikke en yoghurt, men er relativt lik på smak. Den scorer høyt pga et bra proteininnhold samt et ikke altfor høyt sukkerinnhold. Unngå helst Godmorgen yoghurt da denne inneholder 20 gr sukker. Faktisk like mye som 2 dl brus.

Tine har det siste året erstattet Litago med Sprett. Sukkerinnholdet i Sprett er imidlertid like høyt som det var i Litago. Forskjellen er at Sprett inneholder mer naturlige råvarer. Den inneholder altså mer frukt og bær, men er tilsatt sukker for å få en mindre sur smak. Sprett finnes også i en økologisk variant.

Når alt kommer til alt så er det naturell yoghurt som scorer best. Det er imidlertid ikke alle barn som er like glad i dette.

Undertegnede foreslår imidlertid at man tilsetter syltetøy. Helst hjemmelaget selvfølgelig da man da kan redusere sukkerinnholdet betraktelig. Bruk gjerne frukt, bær og ev. naturlige sukkererstatninger som feks yacon sirup eller palmesukker.

Bildet er tatt fra Tine sin webside.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar