Våren er her-iallefall nesten!

Så smått begynner vårtegnene å titte opp av jorda. I går fant vi årets første hestehov. Alt har gått litt sent denne våren, men det gjelder visst for resten av Europa også.

Personlig går jeg og studerer blomsterbedene daglig. Enda har ikke løkene tittet opp av jorda. Kanskje er det bare hos oss det går så tregt? Vi har aldri plantet løker før da vi har vært vant til å bo i blokk. Det er mulig vi har satt løkene altfor dypt. Alt er en læringsprosess. Også hagestell må læres. 😳

I dag har jeg også begynt å så litt innendørs. Jeg har jo noen planer om å dyrke litt smått med grønnsaker og krydder i hagen. Har kjøpt mye frø fra en engelsk nettsiden, Plants Of Distinctions

Det finnes ett hav av nettbutikker hvor du kan handle frø for såing. Mange er utenlandske. Husk å bestille for under kr 200 i frø. Overstiger du dette beløpet må du betale toll. Det er mulig å bestille flere forsendelser under kr 200. Du må selvfølgelig betale frakt for hver enkelt pakke.

Eksempler på andre nettbutikker som selger frø er feks.

Noen frø bør sås nå. Noen burde kanskje ha vært sådd for allerede  noen uker siden. En del frø kan sås direkte i jorden når frosten har forsvunnet, men feks krydder og en del grønnsaker lønner det seg å så innendørs først.

Det finnes mange flotte hageblogger. Min favoritt om dagen er Moseplassen. Her kan du få mange gode tips til hvordan du skal dyrke litt i din egen hage.

Vi satser på en del krydder og noen grønnsaker, men tror nok ikke utvalget blir spesielt stort i år. Forhåpentligvis kommer vi sterkere tilbake til neste år.

En ting skal jeg iallefall prøve meg på-stevia. Dette skal jo være ett svært godt og sunt alternativ til sukker. Det er hele 35 ganger søtere. Her kan du lese litt om stevie. Det blir spennende å se hva som stikker opp av jorda! Frøene var iallefall mikroskopiske.

Deilig med vår! Den beste tiden på året syntes jeg! Vi har så mye å se frem til! 😎 Fuglene har begynt å våkne til live. Her på østlandet har det vært sol i mer enn 14 dager til ende. Litt kalde netter enda, men allikevel superdeilig å merke at våren endelig er her! Mange har nok syntes at denne vinteren har vært litt tung.

Sorry dere nordpå. Jeg vet dere har snødd inne den siste tiden, men alt har vel en ende der nord også. Plutselig er det bare sommer! 😎

Hei og hopp det er vår!!!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar