Løpesykkel eller sykkel med støttehjul?

I den senere tid har løpesykler blitt mer og mere populære. Det er ikke lenge siden disse overhode ikke fantes på markedet. Hva er det best å starte med ?Vi har forsøkt begge deler til vår datter. Hun fikk en fin rosa sykkel med støttehjul. Vi opplevde at hun strevde med å trå rundt på denne. Samtidig var hun ustødig. Dette førte til at hun falt flere ganger. Fargen var populær. Jeg hadde tidligere kjøpt en løpesykkel, men denne fallt ikke i smak pga fargen. Etter hvert fikk jeg alikevel overtalt henne. Nå er det denne som gjelder. Hun har ingen problemer med å håndtere denne. Hun triller ofte bortover uten overhode å ha bena i bakken.

En påstand er at barn lærer fortere å sykle med en løpesykkel. Vår datter har enda ikke kommet dit. Barn har forskjellig motorisk utvikling. Vi vil nok ikke forsøke ordentlig med en vanlig sykkel før til neste vår. Da har hun passert 4  1/2 år.

Jeg vet av andre foreldres erfaring at barna har lært seg svært fort å sykle når de har hatt en løpesykkel i forkant. Noen har syklet umiddelbart. Personlig tror jeg at sykler med støttehjul er på vei ut av markedet. Jeg ville ikke ha kjøpt dette. Hvis valget skulle falle på en slik sykkel må grunnen være at man ikke ønsker at barnet skal begynne å sykle alt for tidlig. For noen foreldre kan dette være en god grunn til å holde seg til støttehjul sykkelen.

Her kan du lese litt mer om løpesykler.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Løpesykkel eller sykkel med støttehjul?, 7.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar