"/>

Påskeegg med naturlige farger!

Å lage påskeegg til dekorasjon kan være superenkelt og dekorativt. Hvorfor ikke finne frem litt krydder fra krydderskuffen eller rote litt rundt i kjøleskap eller fryser? Helt naturlige farger som gjør at du til og med  kan spise eggene etterpå hvis du har lyst.

Vi valgte å blåse eggene tomme for innhold slik at vi kunne henge de på noen kvister. Eggene har da en tendens til å flyte opp når de kokes. Fyll de derfor gjerne med litt vann.

Det er enda enklere hvis du velger å beholde innholdet og bare koke eggene sammen med feks krydder. Når du koker eggene er det lurt å ha litt eddik samt ev. litt salt i kokevannet for å få fargen til å sitte litt bedre. Bruker du krydder bør du ha ca 2 ss krydder sammen med 2 kopper vann. Eggene bør koke i minimum 15 minutter. Jo lengre eggene koker dess dypere farge. Gurkemeie gir feks en nydelig gul farge. Paprika gir  mer spraglete, orange egg. Løkskall fungerer også kjempefint til å farge egg. Bruk både gul og rød løk. Du kan også velge å lage ett fargeavkok og deretter legge de ferdigkokte eggene i det fargede vannet.

Her kommer en litt mer nøykatig fremgansmåte:

  • Gurkemeie, ha 2 ss i 2 kopper vann. Ha gjerne i ca 2 ss eddik samt 1 ts salt. Kok eggene i minimum 15 minutter.
  • Egg farget med gurkemeie

    .

  • paprika, sammen fremgangsmåte som ved gurkemeie. Eggene blir litt spraglete. De får mest  farge på den siden av egget som flyter opp mot overflaten.

    Egg farget med paprikapulver

  • løkskall, her kan du finne på mye rart. :-) Du kan feks velge å koke eggene til påskefrokosten i vann med litt løkskall. Gule egg gjør seg på påskebordet! Du kan selvfølgelig koke de litt kortere enn 15 minutter, men fargen blir da litt svakere.Du kan også velge å pakke inn eggene i løksskall. Ha da en strikk rundt egget. Du kan også dyppe eggene i feks ris. Ta deretter løkskall rundt egget. Pakk de så godt inn i litt husholdningspapir og avlutt med aluminiumsfolie.
  • Løkskall til farging av egg

Under er 2 av eggene vi farget med løkskall. Det ene ble farget med tradisjonell løk. Det andre ble pakket inn i rødløk og deretter husholdningspapir og aluminiumsfolie.

Egg farget med løkskall

Vi forsøkte oss også med litt konditorfarge. Ungene fikk hvert sitt egg og brukte fingrene til å farge egget. Vi brukte konditorfarge fra Urtegaarden.

Påskeegg med konditorfarge

Det finnes selvfølgelig mange andre muligheter for å farge påske eggene.  Du kan feks lage ett fargeavkok. Deretter lar du  de ferdigkokte eggene ligge i vannet  for å få farge.

  • rødbeter, grovhakk flere rødbeter og kok disse med 2 ss eddik og 1 ts vann. Kok i min 30  min. Dette gir en rosa farge.
  • rødkål, ca 1 rødkål dekket med vann samt eddik og salt. Kok i min 30 mim. Dette skal gi en blå farge.
  • kaffe, 2 kopper veldig sterk kadffe blandet i eddik og salt. La eggene også her trekke i min 30 minutter. Gir en lys brun farge.
  • spinat og gurkemeie, ca 1 pakke spinat og 1 ss gurkemeie. Ha i eddik og salt fra starten av. Dette gir gule egg med ett svakt grønnskjær.
  • blåbær kan gi en lilla farge

Hvis du velger å ha godt med olje i vannet vil eggene få en mer spraglete sjatering!

Lykke til med å forberede påskeeggene! God påske til alle!

Finn noen dekorative kvister og pynt med eggene dere har laget!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Påskeegg med naturlige farger!, 2.0 out of 10 based on 1 rating

One Response to “Påskeegg med naturlige farger!”

  1. […] selvsagt med onkel Øyvinds hjemmelagde kubb spill. koke egg med løk er jo også en klassiker. Her kan du se mer om hvordan du koker egg i […]

Legg igjen en kommentar