Bake, kake søte…

Butikkene flommer over av lettvinte løsninger. Nå kan du lage ditt eget brød selv, men hvor sundt er det egentlig? Utvalget blir større og større i butikkhyllene Det er bare å tilsette vann og gjær.
Så flott og enkelt da, men hva inneholder egentlig disse melblandingene? Visste du for eksempel at melblandingene er tilsatt ekstra med hvetegluten. Det blir et flott resultat, men liker kroppen din hvetegluten? Nei, så langt derifra!

Våre «kjære» bakterier!

Vi har i lang tid vært hysteriske for bakterier, men nå er heldigvis trenden i ferd med å snu seg. Noen bakterier har blitt i overkant hissige og derfor også farlige, men de aller fleste bakterier er våre kropper helt avhengige av. Slutt med hygiene hysteriet!

Antibiotikabruk og tarmflora

Antibiotikabruk er stadig økende i vår vestlige verden. Minimum 70 % av vårt immunforsvar sitter i tarmen. Antibiotikabruk ødelegger den naturlige tarmfloraen og gjør kroppen sårbar for nye infeksjoner. Er det noe du selv kan gjøre for å bedre tarmfloraen?

Kom deg til skogs!

Det er århundrets blåbærsesong her på Østlandet!Kom deg til skogs og fyll bøttene med bær fulle av antioksidanter!
God søndagstur!

Sukkerinnhold i mat

Sukker kan defineres som «en snikende fare». Mange ser på sukker som vår tids helsefare nr 1. Sukker finnes i mye ferdigmat. Vær bevisst når du gjør dine innkjøp!

Hva er fytinsyre?

Fytinsyre finnes i korn, frø og nøtter. Hva i all verden er dette? Ingen grunn til bekymring mener ekspertene. Hvorfor skulle de ellers anbefale at vi spiser så mye brød og korn? Fytinsyren kan imidlertid være med på å skape mageproblemer samt hindre opptak av viktige næringsstoffer.