Hva er fytinsyre?

Fytinsyre finnes i korn, frø og nøtter. Hva i all verden er dette? Ingen grunn til bekymring mener ekspertene. Hvorfor skulle de ellers anbefale at vi spiser så mye brød og korn? Fytinsyren kan imidlertid være med på å skape mageproblemer samt hindre opptak av viktige næringsstoffer.

Antibiotikabruk og tarmflora

Antibiotikabruk er stadig økende i vår vestlige verden. Minimum 70 % av vårt immunforsvar sitter i tarmen. Antibiotikabruk ødelegger den naturlige tarmfloraen og gjør kroppen sårbar for nye infeksjoner. Er det noe du selv kan gjøre for å bedre tarmfloraen?

Tarmens betydning for immunforsvaret

Tarmen har stor betydning for et menneskets immunforsvar. Hvis ikke denne fungerer optimalt fører dette til at sykdom lettere oppstår. Det er viktig med et sundt og godt kosthold allerede fra tidlige barneår. Mye grønnsaker og fiber vil være med på å styrke en persons immunforsvar.

Kom deg til skogs!

Det er enda bær i skogen! Det finnes ikke bær som kan måle seg med disse! Blåbærene er for eksempel proppfulle av antioksidanter. Nå er det tyttebærenes tid!

Agave sirup

Litt om agave igjen. Har her funnet frem en gammel artikkel jeg har skrevet. Agave brukes av mange som ett sunnere alternativ til sukker. Mye tyder på at dette er ett lite klokt valg…