"/>

Stor kostholdskonferanse denne uken

Den 24 og 25 januar arrangeres det en stor kostholdskonferanse i Oslo. I samarbeid med Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB) og Universitetet i Oslo (UiO) inviterer LHL til en konferanse om kostholdets betydning for hjerte- og karsykdommer. Det vi komme forelesere fra in  og utland. Det interressante med denne konferansen er at også forelsere med synspunkter som ikke samsvarer med generelle kostholdsråd vil delta. Jeg tenker da spesielt på Uffe Ravnskov. Legen som hevder at den behandligen som i dag gis til feks eldre pasienter er fullstendig feilslått hva kolesterol angår. Han mener at det eksisterer en «Kolesterolmyte».

Espen Rostrup er lege ved hjerteavdelingen på Haukeland sykehus. Han er også doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Bergen. I sin blogg er han helt tydelig på at inntak av mettet fett ikke øker risikoen for hjerte og karsykdom.

Det vil bli interressantå se hva som kommer ut av denne konferansen. Undertegnede skulle så gjerne ha deltatt, men det var dessverre fullt da det ble aktuelt.

Det er uansett bra at denne saken blir belyst fra ulike vinkler. Hva som er riktig er det som kjent stor uenighet om. Jeg tror personlig det vil oppstå forandringer i de generelle kostholdsråd, men dette vil nok ta tid.

Personlig ligger jeg nok midt på treet. Vi trenger fett og det skal være av det gode. Det bør etter min mening bestå av noe naturlig mette fett samt naturlig plantefett. Plantefettet skal være ubehandlet! Det er nok færre og færre som tror at industriell behandlet plantefett er sundt. Idustrien vil jo gjerne få oss til å tro det for her ligger det mye penger… La deg ikke lure! Her mener jeg faktisk,;tro ikke på hva du blir fortalt. De som påstår at dette er sundt har ikke fulgt med i timen! Her kan du lese en interressant artikkel fra Western A Price Foundation: «Know Your Fats«. Her er det også svært mange linker.

LHL vil legge ut informasjon om konferansen når den er avsluttet. Jeg vil definitivt forsøke å følge med for å se hva som kommer ut av konferansen. Det er viktig å følge med for at denne viktige saken skal bli belyst fra begge leire. Jeg tror uansett at vi er på vei vekk fra de tradisjonelle anbefalingene , men at det plutselig bare skal være mettet fett som er det sunne  er helt usannynlig. Det er ikke bra å overdrive inntaket av mettet fett! Noen mener dette, men jeg går for den gyldne middelvei!

Det blir spennende hvor fremtiden leder oss! Her er det bare å følge med! :roll:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

3 Responses to “Stor kostholdskonferanse denne uken”

 1. Marianne sier:

  Hei på deg og takk for mye interessant info i denne bloggen,
  jeg lurte på om det var mulig å kjøpe viili-starter av deg, om du har ?
  Jeg bor i Oslo og kan hente, evt om du vil sende, så betaler jeg for alle utlegg:-)

  • yskjellu sier:

   Heisann Marianne! Viilien min har vært innlagt på patolgisk avdeling, men tro det eller ei; den er i disse dager på vei tilbake til livet!
   Send meg en mail i kontaktskjemaet så kan vi finne ut av hvordan vi gjør det! Hilsen Yngvild

 2. Marianne sier:

  Ja, tusen takk :-) Har sendt deg mail i kontaktskjemaet med mobil og adresse og det hele :-) Moro med viili som er villig :-)

Legg igjen en kommentar