Øre/nese/ hals problemer og melk

Barn blir føtt med trange øre/nese/hals ganger. Dette er helt naturlig da de er «mennesker i miniatyr». Dette er også en viktig grunn til at barn lett får betenneler i feks ørene. Ørebetennelse kan være svært vondt. Hvis barnet ditt ofte får ørebetennelse er det viktig å spørre seg: er det noe jeg kan gjøre for å motvirke dette? Mange barn får alt for mye melk. Melk i seg selv er slimdannende. Det er derfor innlysende:

Har du ett barn som drikker mye melk og som ofte får feks ørebetennelse bør du vurdere å gjøre noe med barnets melkeinntak.

Det er en stor sannsynlighet for at ørebetennelsene vil forsvinne samtidig med at melkeprodukter kuttes ut. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle. Hos noen må det andre tiltak til.

Det er ikke dermed sagt at barnet aldri kan få melk. Når det blir varmere i været er det ikke så lett å få ørebetennelse. Derfor kan barnet fint få litt melk i sommerhalvåret dersom det er glad i det og ikke har noen andre former for melkereaksjoner. Etter som barnet vokser til blir også øre/nese/hals gangene større og det skal mer til for å få øreverk. Hvis de derimot har utviklet allergier, kan øreverk følge dem også når de blir større.

Det er ikke bare forekomsten av øreverk som kan reduseres når ett barn slutter å drikke melk. Astma kan også reduseres betraktelig. Ett barn med barneastma bør derfor drikke minimalt med melk.

Magetrøbbel og allergier har jeg skrevet mer om i linkene nederst på siden.

Melk er overhode ingen nødvendighet i ett barns kosthold. Det er kun en nødvendighet hvis barnet ikke har ett variert kosthold med blandt annet grønnsaker.

Tiltak for å minke symptomene på  ørebetennelse

  1. ikke gi barnet melk
  2. saltvannsspray eller nesespray. Ev. oljedrypp i øret. Paracet som smertestillende.
  3. la barnet ligge med hodet høyt
  4. ved væske i mellomøret er det lurt å utligne trykket. Dette kan gjøres ved at barnet får blåse opp en ballong.
  5.  ørelys/otopati; dette er en gammel behandlingform fra indianerne. Det settes en kjegle utenpå øret. Denne tennes deretter på og brenner ned. Det er ikke ubegagelig for barnet, men for noen barn kan det nok virke skremmende. Undertegnede har selv hatt svært god effekt av denne behandlingen. Den kan være svært virkningsfull ved akutt ørebetennelse, men den kan også være god ved kroniske ørebetennelser. En operasjon kan i mange tilfeller unngås ved gjevnlig ørelysbehandling.
  6. akupunktur og/eller homeopati
  7. antibiotika; dette er vanligvis  svært effektiv. Allikevel er det ikke å anbefale å ty til antibiotika som en regel. Tiltakene over bør ha vært utprøvd først. Antiobiotika kan redusere immuforsvaret til ett barn slik at øreverken lettere kommer tilbake.
  8. barn som har gjennomgått en akutt mellomørebetennelse kan ha fått væske i mellomøret. Det bør derfor følges opp av lege. Hvis barnet går med dette over lang tid kan det nedsette hørselen. I sjeldne tilfeller kan det derfor bli nødvendig å fjerne polypper eller legge inn dren.
  9. noen anbefaler at 1-2 ss med kaldpresset olivenolje blandes med en kløft med presset hvitløk. La det stå i 30 minutter og sil det deretter gjennom en klut. Putt noen dråper av dette i ditt barns øre hver time, spesielt før barnet legger seg. Oljen skal alltid være lett oppvarmet i feks vannbad. Blir den for varm vil dette redusere effekten av oljen. Bruk ikke mikrobølgeovn. Lag en ny mikstur hver dag. Hvis du velger å forsøke dette syntes jeg du bør være sikker på at det ikke har gått hull på trommehinnen! Kilde Dr Natasha Campbell-Mc Bride
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Øre/nese/ hals problemer og melk, 6.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar