Sunn mat er dyrt.

Det er ingen tvil om at det koster å leve sunt. Det er betraktelig dyrere å gå for den sunne maten enn det usunne. Personlig syntes jeg ikke det burde være slik. Alle burde ha muligheten til å velge ett sunt alternativ. Slik det er i Norge i dag er dessverre ikke det sannheten.

Den maten vi spiser har mye å si for helsen vår. I Oslo er det nå slik at mennesker på Oslo vest lever 13 år lenger enn de på Oslo øst.  Dette har selvfølgelig ikke bare med mat og gjøre. Fysisk aktivitet og røyking er andre faktorer som også kan påvirke. De med høyest utdannelse bor gjerne på vestsiden. De er  i mye større grad opptatt av å leve sunt.

En slank kropp har nærmest blitt ett statussymbol. Du er ikke helt «med» hvis du ikke sykler Birken. Hva var tiden din forresten…..?

Vi spiser oss til nye klasseskiller står det i A magasinet 6 mai 2011. De med høy inntekt kan regne med å leve mye lenger enn de gjorde på 1970 tallet. For de med liten eller nærmest ingen utdanning har tiden nesten stått stille.

Det er jo litt rart at frossen fisk skal koste så mye mer en pølser. Det må da være vel så kostbart å produsere pølsene….

Det ideelle hadde jo vært om myndighetene bevisst gikk inn for å få oss til å spise sunt. For mange mennesker er det prisen som er det avgjørende når det gjelder valg av middag. Momsfritak på sunne matvarer hadde kanskje været en vei å gå…?

Dårlig kosthold kan føre til sykdom. Det er iallefall tydelig at dette  koster helse Norge dyrt….

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar