Tarmens betydning for immunforsvaret

Tarmen har stor betydning for et menneskets immunforsvar. Hvis ikke denne fungerer optimalt fører dette til at sykdom lettere oppstår. Det er viktig med et sundt og godt kosthold allerede fra tidlige barneår. Mye grønnsaker og fiber vil være med på å styrke en persons immunforsvar. Fermentert mat er også et godt tips!

Bake, kake søte…

Butikkene flommer over av lettvinte løsninger. Nå kan du lage ditt eget brød selv, men hvor sundt er det egentlig? Utvalget blir større og større i butikkhyllene Det er bare å tilsette vann og gjær.
Så flott og enkelt da, men hva inneholder egentlig disse melblandingene? Visste du for eksempel at melblandingene er tilsatt ekstra med hvetegluten. Det blir et flott resultat, men liker kroppen din hvetegluten? Nei, så langt derifra!

Kom deg til skogs!

Det er århundrets blåbærsesong her på Østlandet!Kom deg til skogs og fyll bøttene med bær fulle av antioksidanter!
God søndagstur!

Sukkerinnhold i mat

Sukker kan defineres som «en snikende fare». Mange ser på sukker som vår tids helsefare nr 1. Sukker finnes i mye ferdigmat. Vær bevisst når du gjør dine innkjøp!

Hva er fytinsyre?

Fytinsyre finnes i korn, frø og nøtter. Hva i all verden er dette? Ingen grunn til bekymring mener ekspertene. Hvorfor skulle de ellers anbefale at vi spiser så mye brød og korn? Fytinsyren kan imidlertid være med på å skape mageproblemer samt hindre opptak av viktige næringsstoffer.