Kom deg til skogs!

Vi er midt i  bærsesongen. Her i huset syltes det  i stort monn. Det er det hjemmelagede syltetøyet familien vil ha så da er det bare å sylte i vei slik at vi har nok syltetøy igjennom den lange vinteren.

Nå er vi midt i blåbærsesongen og for en sesong! I alle fall her på Østlandet. Århundrets blåbær sensommer!

Billige bær og kanskje aller viktigst, bærene er helt uten sprøytemidler. Det er en kjent sak at bær du kjøper i butikken inneholder sprøytemidler. Spesielt gjelder dette for blåbær og jordbær. De bør definitiv vaskes før bruk og helst i en eddikblanding som viser seg å være effektiv. Oppskrift på dette finner du her.

De beste bærene finner du altså i skogen. Du kan også kjøpe bær hos en økodyrker. Fyll opp fryseren. På denne måten har du ett godt våpen i fryseren når forkjølelses sesongen melder sin ankomst.

En skål full av antioksidanter er ikke så værst til dessert. Bærene kan du også fryse  ned hele eller lage til syltetøy.  Det er aller best å unngå koking og mosing av bærene for å opprettholde antioksidantnivået jfr Rune Blomhoff. Når bærene fryses opprettholdes det samme antioksidantnivået.  Ved koking forsvinner nemlig en del av antioksidantene. Blåbær fra skogen inneholder langt mer antioksidanter enn blåbærene du kjøper i butikken. Det er lett å forstå når blåbærene fra butikken kun er blå utenpå. Det er de sterke fargene som inneholder antioksidantene.

God tur til skogs!

Villbringebær er snadder!

 

 

Her finner du en liste over antioksidantnivået i en rekke matvarer samt frukt og bør.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Kom deg til skogs!, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar