Det er en økende bevissthet omkring økologisk mat…!

Hvis du ikke har tid til å lese det som kommer under- ta nå iallefall en titt på linken under!

Hele filmen er kun tilgjengleig frem til 3 mars. Etter det må du betale 15 dollar for å se hele filmen. Så det gjelder å titte på den nå :)

Den handler om matvareproduksjonen i USA.

Matvareproduksjone i Norge har heldigvis ikke gått så «av skafte» som i USA. Iallefall ikke enda, men vi er på vei i samme retning. Feks kan jeg nevne kyllingindustrien…

Forbrukerne etterspør stadig billigere mat. For noen nordmenn er det dessverre slik at økonomien setter grenser for hvilken mat de kan velge. Majoriteten av oss nordmenn har det alliekvel ikke slik.  Vi har råd til å velge mat av god kvalitet. Allikevel er det slik at de fleste går for den billigste maten. Hva koster dette oss egenlig på sikt? Vi bidrar med å forurense jorda og vi gjør at egen helse blir dårligere. Krever ikke vår egen kropp den sammel pleien som feks bilen…? Vi kan ikke «stappe» kroppen full med «dritt»!

Billig mat er en illusjon! Det finnes ikke billig mat! Noen må bære kostnadene. Til slutt er det miljøet og du som må lide i form av din egen helse. Du får det du betaler for! Så enkelt er det; lav pris gir dårlig kvalitet! Kvalitet koster! Tenk deg litt nærmere om neste gang du drar til Sverige for å handle billig kjøtt. Kanskje er ikke det billige kjøttet fra Belgia eller Nederland så veldig bra for deg og din familie!?

Det er ingen tvil om at fersk mat er den mest næringsrike. Jo mer den er behandlet av masseindustiren dess mindre nærignsrik blir den!

I filmen under er påstanden at myndighetene aktivt må subsidiere sunn mat for at også de med dårlig råd skal kunne få råd til å leve sunt. Personlig tenker jeg at dette totalt sett ville ført til m indre utgifter til staten. Usunn mat og livsstil er en stor belastning for helsevesenet.

Mange mener at økologisk landbruk ikke er effektiv nok.

Konvensjonelt landbruk i USA innebærer profitt, profitt, profitt! Dyrenes veldferd ofres ikke en tanke. Det er snakk om å presse mest mulig dyr inn på et lite område. Dette fører til en massiv sykdomsutbredelse. Noen bønder får nærmest ikke gjort noe annet enn å sette injeksjoner på dyrene sine. Antibiotika er feks brukt i stor utstrekning. Dyrene skal vokse raskest mulig og «proppes» med hormoner. Heldgivis er det ikke slik i Norge, enda..!

Landbruksarealer/kornområder sprøytes med gifstoffer for å holde produksjonen oppe. Jorda utarmes til det ytterste. I det store og det hele-hvordan kan man påstå at dette ikke får konsekvenser for jordsmonnet og for oss mennesker og dyr som bor på denne planeten…? Det er visst mange som mener at gevinsten totalt sett ved å drive konvensjonelt jorbruk er størst! MAnge mener derfor at økologisk landbruk ikke har noe for seg.

Se på filmen og gjør deg opp en mening! Hva er ditt personlige valg for fremtiden?

Her er traileren for filmen:

 Se også www..freshthemovie.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar