"/>

Følg med folkens!

 Jeg lanserer snart en liten konkurranse her på bloggen.  I premie kan du vinne boken:

Ren, naturlig og hjemmelaget  mat av Monique Forslund

Dette er boken for deg som ønsker å gi barna dine det beste utgangspunktet for god helse og utvikling for resten av livet.

Jeg siterer fra forordet skrevet av ernæringsterapaut Siv Hauge;

To generasjoner norske barn har vært utsatt for et gedigent eksperiment, ferdigmateksperimentet! Mange norske barn har hovedsakelig vokst opp, og vokser fortsatt opp, på mat laget i fabrikker. Tullemat, juksemat, søppelmat eller fabrikkmat. Mye av denne maten er full av sukker, stivelse, tilsetnignsstoffer og raffinert, usunt fett.

Da jeg fikk tilbudet om å få denne boken tilsendt av Lille Måne grep jeg sjansen omgående. Denne boken faller rett inn under temane på denne bloggen.

Forebygging av barns og voksnes helse er så viktig at jeg har ikke ord for det! Dessverre blir dette temaet ofte glemt i dagens helsedebatter. Hva kunne ikke dette landet ha unngått av kostbare sykehusopphold hvis vi bare levde litt sunnere! Men neida, for helsevesenet og for myndighetene er ikke dette er satsingsfelt. Behandling fremfor forebygging er mottoet! Vi er på feil spor mener jeg!

Denne boken er en viktig bok for  alle familier. Slutt å spille akkord med helsa og livet til deg og dine barn! La deg ikke lure av matindustrien!For matindustrien er det kun profitt som er viktig!

Tro ikke at det er så sundt med for eksempel lettprodukter. Det er en kjent sakt at når fett fjernes så må det erstattes av noe annet for at det skal smake godt. Løsningen er sukker! Vår tids helserisiko nr 1?

Når det gjelder barn i vekst er det faktisk svært viktig å tilføre dem nettopp fett. Fett spiller en sentral rolle i oppbyggingen av hjerneceller! Barns hjerne utvikler seg hurtig i løpet av de første leveårene. Det er derfor viktig å velge nok fett og riktig fett.

Gi derfor ikke barn lettprodukter. Gode fettkilder kommer fra  naturlig fett. For eksempel avocado, nøtter, fet fisk, uraffinerte planteoljer, økologisk kokosfett og smør. Smøret bør være økologisk da dette smøret inneholder en større andel omega 3 enn hva tilfellet er for konvensjonelt smør. Flere og flere mener nå også at barn bør få helmelk fremfor lettmelk. Helmelk gi dessuten en større metthetsfølelse og kan være med på å øke konsentrasjonen. Industrielt fremstilt fett som for eksempel raffinerte planteoljer og lettmargariner inneholder mye omega 6. For høyt inntak av omega 6 fremmer betennelsesprosesser i kroppen.

Mange foreldre velger å gi barna frokostblandinger om morgenen. Svært mange av disse inneholder store mengder sukker og raffinert hvete. Da kan du være sikker på at barnet får en raskt blodsukkerstigning. Lenge før skolelunsjen starter har sukkeret gått rett i bånn og konsentrasjonen er for lengst forsvunnet.

Den kjente endokrinologen Robert Lustig mener at  sukkeret vi får i oss i vårt daglige kosthold er like vanedannende som opiater.

Hvis en kynisk frokostblandingsprodusent hadde tilsatt morfin til kornblandingen du spiser om morgenen, ville du ikke da reagert med sinne, vantro og forferdelse? Sannheten er at matvaregigantene tilsetter frokostblandingen store mengder sukker, ikke morfin, nettopp for å få deg til å spise enda mer.

Velger du å gi barnet ditt frokostblanding med sukker samt en god og søt yoghurt på toppen har du virkelig skutt «gullfuglen»……Er dette kveldsmaten? Lurer du på hvorfor barnet ditt ikke får sove…?

Lustig sin bok; «Fat change-the bitter truth about sugar» kommer i løpet av oktober ut på nevnte forlag (Lille Måne) med tittelen «Den tikkende sukkerbomben».

Gjør det til en vane å lese på innholdsfortegnelser når du kjøper mat. I boken er det enkle tips for hva du skal se etter. Her nevnes også for eksempel azo-fargestoffer. Dette er kunstig fremstilte farger som man mener fører til hyperaktivitet hos barn. Disse fargestoffene er så absolutt tilstede i mange matvarer i Norge jfr Matagentene som vises på TV 2 på torsdager i høst.

Ett siste tips! Det er ikke sikkert at barnet ditt har ADHD. Har du vurdert kosten som en årsak til uro? I denne sammenheng må det også sies at ikke alle barn tåler melkeproteinet kasein eller det dominerende proteinet i korn-gluten. Proteinintoleranser bør også utelukkes før ett barn får diagnosen ADHD.

Spis naturlig og ren mat!  Den bør fortrinnsvis være økologisk uansett hva myndighetene måtte mene. Det koster å ta vare på familiens helse. Det er snakk om prioriteringer. Hva syntes du egentlig er viktigst?? 

Nøkkelen til barns helse legges i barneårene!

I denne boken vil du få nyttige og gode tips til «Ren, naturlig og hjemmelaget mat»!

 RenOgNaturligOmslag

 

Velkommen til konkurranse!!

 

 Les  også gjerne :  » Mye av maten myndighetene anbefaler gjør oss syke»

                                   Mer sunt fett til barn

                                

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar