Hva med poteten?

Poteten kom trolig til Norge på midten av 1700 tallet. Siden dette har den vært en viktig del av det norske kostholdet. Nylig fjernet alikevel  Helsedirektoratet den fra lista ”5 om dagen”. Mange har vært uenige i Helsedirektoratet sin beslutning.

Det sies nå at det er ikke noe galt i å spise litt poteter. Potet har et høyere innhold av kostfiber og flere vitaminer og mineralstoffer per energienhet enn vanlig ris og pasta. Derfor skal man ikke bytte ut poteten med hvit ris og pasta, men heller spise mindre av den. Spis heller større mengder grønnsaker, belgfrukter, bygg, quinoa etc.  Alternativer til poteter kan du se her.

Pommes frites  er alikevel noe man absolutt bør styre unna. Dette pga transfettet som oppstår under friteringen.

Se forøvrig en artikkel fra Aftenposten og på NRK sin side: «Helse, forbruk  og livsstil», angående de nye kostholdsrådene fra Helsedirektoratet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar