Kan man få barn til å spise hva som helst…?

Jeg er av den formening at barn har ikke vondt av å smake på det de får servert. I forrige uke forsøkte jeg å lage blåskjell. Det er jo synd å la disse lekkerbiskene ligge igjen i fiskedisken. Det er jo nå de er på sitt aller beste! Er det slik at fordi vi har barn kan vi ¨bare spise kjedelig mat….Dette var kanskje et ekstrem forsøk, men jeg satte allikevel i gang med godt mot!Denne dagen fikk minstemann besøk av en kompis fra barnehagen. De var altså 3 små barn som ble «testkaniner».Forberedelsene lovte godt!Det var veldig spennede å observere blåskjellene som åpnet og lukket seg. De lærte iallefall at skjell som ikke lukker seg kan vi ikke spise! :)

I barnehagen fikk jeg tips om å servere båskjellene med «suppen» og spagetti. Jeg satte derfor i gang med å koke fullkornspasta.

Jeg brukte litt rømme fremfor hvitvin i denne retten. Jeg så ingen grunn til å åpne en flaske hvitvin til dette formålet. Det er imidlertid veldig godt med hvitvin til skjellene!

Ingredienser

  • 1 nett med blåskjell
  • litt vann på bunnen av kjelen
  • 3 sjarlottløk, hakket
  • ferske urter som persille, timian eller lignende
  • 2-3 fedd hakket hvitløk
  • olje eller smør til steking av løken

Tilsett ca 2 ss rømme/1 dl fløte  og eller 1 dl hvitvin i «suppen» før servering. Varm forsiktig opp.

Fremgangsmåte

Fres løken og hvitløken  i litt olje eller smør. Legg de vaskede skjellene i  gryten. Tilsett vann og ferske krydderurter. La skjellene koke på svak varme til de åpner seg. Ha skjellene ut av gryten og tilsett rømme og eller hvitvin. Server «suppen med skjellene»

Til ungene fikk jeg erfare at blåskjell ikke var favoritten. Selv med spagetti! Eldstemann spiste et par skjell. Det var jo slett ikke værst. :) De 2 minste derimot endte opp med spagetti, litt saus samt ketsjup.  Jeg lot være å ta bilde av dette. Det så ikke særlig godt ut.

Derimot var skjellene helt nyyyydelige!!

Konklusjon
Nei, man kan ikke få barn til å spise hva som helst, men de har ikke vondt av å smake på ukjente ting! 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Bildegalleri

Legg igjen en kommentar