Kyllingpølser. Er det så sunt som vi tror?

Det meste av den kyllingkjøttdeigen du kjøper i dagliogvareforeningen er fremstilt av MUK.

MUK er en masse som lages ved at bein og annet avfall fra slaktede griser og fjørkre sendes gjennom en spesiell maskin. Disse MUK-maskinene behandler slakteriavfallet slik at også kjøttrester, som ikke lar seg skjære bort med kniv, utnyttes. I tillegg følger det med en del beinmarg, bindevev og beinrester. Av den grunn er det ikke tillatt å lage MUK av storfe og sau, da det kan spre sykdommer som kugalskap. Kilde:Forbrukerportalen

Du kan lese mer om dette her.

FBI på NRK har undersøkt produktene som finnes på det norske markedet. Pølsene som leveres av Prior og Den stolte hane inneholder begge MUK. Derimot inneholder REMA’s eget merke -Solvinge- kun rent kjøtt. Her kan du se en bildereportasje fra selve «MUK prosessen» Programmet som ble sendt på nyåret 2011. Hele programmet kan du se her.  Det  er faktisk ikke Solvinge som faller best i smak i ett testpanel-på tross av det rene kjøttet. Ernæringsmessig spiller det ikke noe noenrolle hva du spiser jfr ernæringsfysiolog Lise Von Krogh. Den Stolte Hanes pølse kommer best ut smaksmessig. Dette fordi den inneholder mest fett. Fett bærer smak ifølge Krogh.

Hvilke pøser er det da ebst å kjøpe. I valget mellom vanlige pølser og kyllingspølser er kyllingpølsene det beste pga blandt annet type fett. Det finnes imidlertid magre pøser i handelen som er hakket bedre enn kyllingpølsene. Disse har nøkkelhullmerket og inneholder mindre enn 10 g fett per 100 g vare. Har ikke pølsene nøkkelhullmerket er det lurt å se etter fett mengden og saltinnholdet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Kyllingpølser. Er det så sunt som vi tror?, 2.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar