Sukker, vår tids helserisiko nr 1!?

Det har lenge vært sagt at mettet fett  er usundt. Det er jo en del strid om dette, men det vi med sikkerhet vet er at enumettet og til dels flerumettet fett er bra. Spis mye fisk og grønnsaker!

De siste 10 – 20 årene har det vært anbefalt å bytte ut fett til fordel for karbohydrater. Det har vært en tabber-jfr Professor W. Willett ved Harvard universitetet. Det store flertallet av forskere mener at mettet fett er usundt i store mengder. Fett er imidlertid nødvendig for menneskekroppen. Å kutte ut dette til fordel for karbohydrater er ingen optimal løsning. Mange har valgt år redusere på fettinntaket og istede øke på inntaket av raske karbohydrater. Dette er ingen bra løsning!

Raske karbohydrater finner vi i mye ferdigmat i form av  feks hvetemel og sukker. Hvit ris og pasta  er heller ikke sundt i store mengder. Selvfølgelig er det lov å skeie ut en gang i blandt….

Imdlertid er det i de senere år blir stadig tydeligere at sukker er en av vår tids største helserisikoer!

Overvekt er blitt en folkesykdom! Sukker er definitivt en årsak til overvekt. Overvekt igjen disponerer for metabolsk sykdom. Metabolsk sykdom kan utvikle seg til diabetes type II. Fedme øker risikoen for hjerte og karsykdom samt flere kreftyper. Jfr dr David Servan-Schreiber, forfatteren av «Kreft og terrenget ditt», er sukker «favorittmaten» for krefceller. De simpelten elsker sukker!

Sukker og fruktose finnes i mye ferdigmat. Leskedrikker som cola, solo etc inneholder alle mye sukker. Vår tids storkonsum av slike leskedrikker og feks energidrikker medfører alle en stor helserisiko. Mange i dag spiser søtsaker daglig. Kaker og is inntas over en høy sko.

Prøv å finn andre alternativer for å få dekket sukkerbehovet. Det går faktisk ann å lage kaker med mindre sukker eller ved å bruke frukt som søtningsmiddel. Kanskje aller viktigst, ikke bli alt for sulten! Da er det lett å la seg friste….!

Husk, det er ikke en utskeielse i ny og ne som teller, men hverdagen….

Kilde; jeg har tittet litt i ;Når sunt skal sies; D2, 27 januar 2012

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

2 Responses to “Sukker, vår tids helserisiko nr 1!?”

  1. Bra innlegg! Anbefaler boken «Sukker – en snikende fare» hvis du ikke har lest den. :)

    • yskjellu sier:

      Tusen takk for tipset!! Jeg har ikke hørt om boka før! Det er sikkert en svært interressant bok å lese! Det er vel forfatteren av boka som står bak helsemagasinet VOF. Har blitt anbefalt dette magasinet på det sterkeste!

Legg igjen en kommentar