Tyttebær tid

Vi er ganske tradisjonelle her i Norge. Mange elsker tyttebær til for eksempel kjøttkaker, viltmat etc etc. Tyttebær syltetøy kan du selvfølgelig kjøpe i butikken, men enda bedre er det å lage  litt selv. Du trenger ikke de helt store mengdene da det nok ikke er så veldig mange i familien som foretrekker dette syltetøyet på skiva. Tyttebær har imidlertid en del andre bruksmuligheter som for eksempel til trollkrem eller i krydderkake.

Tyttebær inneholder mye antioksidanter (fytokjemikalier) som blant annet  vitamin E. Dette vitaminet er viktig for immunforsvaret.  Det  inneholder også naturens eget konserveringsmidler, benzosyre. Tyttebærsyltetøy holder seg derfor svært lenge. Når du koker det bør det derfor ikke være nødvendig å bruke syltepulver med mindre du syntes syltetøyet kan bli litt tynt uten. Prøv ev.  i stedet  litt gelatin av god kvalitet.

Personlig foretrekker jeg å koke det da jeg syntes det blir vel stramt i smaken som rørt. Dette er en smaksak. Du kan ikke unngå å bruke litt sukker i syltetøyet.  Bruk helst økologisk sukker . Suppler ev, med litt steviapulver/dråper.

Tyttebær vokser ofte i litt åpent terreng. Vi hadde i helga en fin fjelltur. Underveis fikk vi plukket litt tyttebær. En populær aktivitet. Minsten på 5 år  gikk og trallet og sang. Han virkelig storkoste seg!

Er de ikke pene?! :)

 

En bærtur er definitivt en god  mulighet til  å aktivisere familien.

God tur!

 

Fra vår tyttebærtur. Rondeslottet i horisonten.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar