Vi er en del av naturen, men har vi glemt dette?

På våren og forsommeren er det stor «aktivitet» i skogen. Planter spirer og gror, stikker opp av jorden fulle av livskraft.  De fleste tenker ikke så nøye over det. Skogen får leve sitt liv og så lever vi våre! De fleste har minimal kunnskap til planter og dyr i naturen. Det har nok forandret seg mye i løpet av de siste 100 årene…

Våre forfedre var i mye større grad avhengige av naturen for å skaffe seg mat på bordet. Nå går vi bare i butikken og kjøper en eller annen ferdigrett. Smaker det godt? Tja? Gjør det oss godt? Nei!

Ekspertene mener at mat bør produseres av gigakonsern som bruker kjemiske gifter for å brødfø en stadig økende befolkning. Ja for det er kun kjemisk matvareproduksjon som kan redde oss.  Økologisk jordbruk forurenser faktisk mer hevdes det…?

Ja ja, vi får ta oss en tur i skogen da! :-)

Er du faktisk klar over at på disse tider, kan du finne planter i skogen  som vil gi det en energiboost? Kanskje vil du også syde av livskraft hvis du lærer deg i større grad å forholde deg til naturen?

Dessverre er vi mennesker blitt ganske fjerne fra naturen. Vi er en del av den, men har på en måte stilt oss på sidelinjen. I dagens moderne samfunn lever vi våre materialistiske og stressede liv hvor de aller fleste har minimal kontakt med naturen. Alt skal være så lettvint for vi har ikke tid til annet. Trene gjør vi dessuten helst på ett treningsstudio for det ligger jo rett nedi gata…. Hvis du da ikke er en av de som bruker all ledig fritid på sykkelsetet. Du må jo komme i form til Birken!

Mas, mas , mas over hele linja! Får du i det hele tatt tid til å kjenne litt på deg selv?

Mange preges av uro og utilfredshet over egne liv. Psykisk lidelser florerer-og enda har vi aldri hatt det så godt som nå!

Noen våger å gjøre store forandringer med sine liv, men de fleste følger bare med strømmen.

Det er beundringsverdig at noen våger å bryte ut av våre fastlagte livsmønstre. Alle bør jo falle under A4 paraplyen eller? Tørr du å være annerledes? Kanskje blir du sett på som smårar, mens det motsatte egentlig er tilfelle. Du våger å leve «egentlig». Følge din indre stemme?

De fleste sitter dog i fella med kontorjobb, stort lån og en hverdag som virkelig suger krefter. Da gjelder det å finne små pusterom hvor du bare er…Kanskje kan du finne nettopp dette i naturen? Det er ikke tvil om at nærhet til naturen kan skape en form for indre ro. Her er det stillhet og flotte sanseopplevelser.

Nå har jeg havnet en helt annen plass enn det som var planen.

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive om ett kurs jeg var på i forrige uke. Det var Rita Amundsen som var kursleder. Dette er en dama som virkelig har god kjennskap til naturen og som vet hvilke ressurser som finnes bortgjemt der ute under ett tre eller under  en busk. Rita driver nettsiden Solskinnet. Hvis du har lyst til å være med på en av hennes kurs er det bare å ta kontakt! 

Hun mener  at vi lever nært knyttet til naturen. Vi påvirker naturen og naturen påvirker oss. Det er derfor det er så viktig å kjenne  etter at vi faktisk er en del av naturen. Naturen kan gi oss så mye!

På dette kurset var skogens ville vekster tema. Du verden så mye man egentlig kan spise! Ta for eksempel blåklokke, groblad, granskudd og rognebladskudd, løvetann, fiol ,brennesle,  mjødurt, natt og dag, nellik, nøkleblom, prestekrage, svarthyll, forglemmegei, ramsløk,gaukesyre, geiterams osv osv. Hvorfor kjøpe dyre kosttilskudd når du kan finne ville vekster i skogen som er proppfulle av næring? Det gjelder bare å ta vare på disse vekstene så har du mulighet for å nyte godt av disse også langt utover vinteren. Det er spennende å bli kjent med skogens flora, men det tar tid å bli en ekspert. Spis derfor ikke planter med mindre du er sikker på at det er en spiselig plante!

Jeg er i alle fall blitt hekta! Håper flere kan bli blitt av basillen! Jeg vil uansett forsøke å skrive litt om det lille jeg har lært på denne bloggen.

Til da,  ha en fortreffelig uke og weekend!

Hilsen Yngvild S

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar