"/>

Acai bær

Acai vær stammer opprinnelig fra den brasilianske amazonasen. De innfødte i amzonaen har i mange århundrer men at dette bæret gav dem styrke og energi.

Ett problem med acai bær er at de forringes kraftig etter innhøsting. De må derfor frysetørres eller konserveres som juice straks etter innhøsting.

Hvor bra er egentlig acai bær?

Det har vært litt omdiskutert om disse bærene virkelig er så helsebringende som det påstås. Det har så langt ikke vært gjennomført så mye forskning på disse bærene. Tradisjonelt har brasilianerne brukt acai bær ved fordøyelsesbesvær og hud problemer.

«The University of Florida» har forsket på dette bæret. De har kommet frem til at mellom 35 til 86 «% av alle leukemiceller døde ved inntak av acai ekstrakt. Acaibær er alikevel ikke å regne som en mirakelkur mot leukemi.

Mange påstår at acaibær har helsebringende effekter. Mange av disse påstandene er det ikke forsket på. Det påstås at acai bær kan føre til vekt tap, forbedret kolesterol samt at det vil gi energi.

Så langt er det for tidlig å si om disse påstandene virkelig  er sanne. Det vil trenges mer forskning.

Den største helsefordelen er at de er rike på antioksidanter.  Alikevel er det omdiskutert hvor mye antioksidanter de faktisk inneholder.

Acai bær blir solgt som  «Supermat». Suzann Talcott, assisterende professor ved «Texas A&M University’s nutrition and food science department» sier følgende;  acai bær har definitiv noen helsefordele, men den virker  ikke mot alle former for sykdom…… Hun sier at videre forsking er nødvendig for å avgjøre om acai bær faktisk har en sykdomshemmende effekt. Det er også per i dag usikkert hvilken dagsdose man eventuelt vil anbefale.

Her er en studie fra «Digital journal» som ikke skryter spesielt av disse bærene. Du kan også lese litt om disse dyre bærene på Dr. Mercola sin nettside.

Hva den anerkjente Mayo Klinikken sier kan du lese her.

Personlig har jeg kjøpt en pose med acai pulver. Det var veldig dyrt, men det varer lenge. Hvor mye antioksidanter det faktisk er i denne er uvisst. Sannsyligvis har mye av de gunstige helsegevinstene forsvunnet fra pulveret lenge før det forlot Brasil. Jo, jeg vil nok bruke opp pulveret. Haddse jeg visst hva jeg nå vet ville jeg nok ikke brukt penger på dette. Blåbær, spinat og feks svarte bønner inneholder trolig mye mer antioksidanter og er også mye billigere.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar