"/>

Goji bær

Gojibær er en av de nye «superbærene» som har kommet på markedet de siste årene. De rosinlignende bærene kategoriseres i gruppen «supermat».

Gojibær har blitt brukt i Tibet i over 1700 år. De blir brukt i kinesisk medisin. Blandt tibetanere blir bærene regnet som livsforlengende og styrkegivende. De skal til og med kunne øke den seksuelle lysten.

Det er ingen tvil om at gojibær er sunt. Det er en grunn til at de har blitt brukt i tradisjonell medisin over så lang tid.

Noen markedsførere påstår at disse bærene har fantastiske evner. Påstander som at de kurerer kreft, garanterer deg 20 ekstra leveår samt at bærene gjør deg til en superelsker. Disse påstandene er tull!

Gojibær er en av ca 80 typer av  lycium bæret. Det finnes forskningsrapporter som konkluderer med at lycium har en positiv effekt på insulin resistens. Andre påstår at lycium har en positiv effekt på immunsystemet. De inneholder også mye antioksidanter. Antioksidanter har mange gode helseeffekter.

Gojibær er gode på feks frokostblandinger og i salater. Bruk de i naturlig form. Det er ennå usikkert om gojibær tilskudd har en helseeffekt.

Det er værdt å merke seg at mange av gojibærene fra kina sannsynligvis er sprøytet med plantevernmidler. Dette er i seg selv ikke spesielt sunt. De beste gojibærene kommer fra Tibet da disse blir organisk dyrket. Du kan her lese en artikkel av Dr Jigme Dorje. Han er direktør ved the Tanaduk Botanical Research Institute. Her er det også noen linker til forskning gjort på gojibærene.

Kjøp de gojibærene som er merket med «no pesticides and chemicals». Da er du sikker på at du får gift frie bær.

Her er noen linker om gojibær:

Kilde; Jonny Bowden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar