Kaffe

Ja hvem skulle tro at kaffe er så sunt?

Ifølge en artikkel i A (Aftenposten) har forskere nå kommet frem til at kaffe har flere helsegevinster.

Det er vært å merke seg at det er de mørkeste kaffebønnene som er best. Deesuten er det ikke den tradisjonelle kokekaffen som gir gevinst. Kokekaffe inneholder ett høyt nivå av fettstoffer som påvirker kolesterolet negativt. Kaffefilter hindrer fettstoffene i å trenge igjennom.

Hvilke helsegevisnter har kaffe?

  • en svensk studie konkluderte med at menn som var rammet av en en aggressiv form for prostatakreft fikk dødeligheten sin redusert med 60 prosent. Dette etter å ha dukket mer enn 6 kopper kaffe om dagen.
  • Forskere ved Harvard School of Public Health konkluderte med at menn fikk risikoen for alvorlig prostata kreft redusert med 30 % når de drakk inntil 3 kopper kaffe daglig.
  • Ved Karolinska Institutet i Stockholm har man i en studie konkludert  med at kvinner reduserer risikoen for den aggresive formen for brystkreft med 50 % ved å drikke 5 kopper kaffe om dagen. Ikke hormonell brystkreft, som i første rekke rammer eldre kvinner, vil ikke ha den samme effekten av kaffe.
  • kaffe inneholder mye antioksidanter. Ifølge professor Rune Blomhoff ved Universitetet i Oslo står kaffe for 60 %  av det totale  antioksidantinntaket hos nordmenn.

Hvis du drikker mer enn 5 kopper om dagen forsvinner de positive helsegevinstene jfr Blomhoff.

Antioksidantene i kaffe demper oksidativt stress. Kaffe kan dermed være med på å redusere betennelsestilstander. Sykdommer som kaffe kan ha en positiv effekt på er blandt annet hjerte og karsykdom,  daibetes,alzheimer, parkinson og leddgikt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar