Stikk innom Mathallen i helga for å kjøpe supert snacks!

I dag var jeg innom Mathallen i Oslo sammen med Kristine F som driver bloggen  Gladerebarn. Det er spennende å titte innom stedet hvis man har  sansen for god mat. Her er det mye kvalitetsmat fra blandt annet gode norske produsenter. Det som er spesielt hyggelig denne weekenden,altså 8 til 10 februar, er at de har en stand fra flere norske reinkjøttprodusneter. Anledningen er samenes nasjonaldalg 6 februar.

Her har de  virkelig mye god!. Vi  gikk rundt og smakte og smakte. Norsk spekemat er ofte altfor salt. Det var ikke ett problem her. I tillegg var produktene helt uten nitritt. Kun tørket og saltet. Vi hadde gjerne sett at de  brukte uraffinert salt til dette. Fjellvilt brukte havsalt, men det er etter det jeg vet vanligvis ikke uraffinert.

Jeg kjøpte mange reinsdyrhjerter til en svært hyggelig pris. Ellers gikk det mye i pølsesnacks. Dette blir godsaker til helgen og den forestående vinterferien. Jeg vet at barna vil  elske dette. Bedre produkter skal man lete lenge etter! Sunt er det også! For en super erstatnng for potetgull! Dette vil nok husbonden også like. Må nok lete frem en øl til kvelden….

Produsente på Vulkanen denne helga er:

Fjellvilt vil i løpet av ett par måneder komme med en nettbutikk hvor man kan kjøpe deres produkter. Ellers er det bare å kontakte de ulike leverandørene så kan man få produktene tilsendt. Følg også med på Bondens marked. Stensaas reinsdyrslakteri fortalte at man kan få varene fraktfritt hvis de allikevel skal levere varer i Osloområdet. Om det gjelder for andre steder enn Oslo er jeg ikke kjent med.

Vi snakket med mor ag sønn fra produsenten Fjellvilt. De har naturligvis tilgang til svært gode råvarer. Tradisjonsmat av ypperste klasse! Sønnen i huset hadde helt sluttet å spis mat som inneholdt gluten samt melk (pasteurisert går jeg utifra). Han hadde tidligere slitt med astma. Han måtte sette sprøyter på seg selv. Problemet var nå forsvunnet som dugg for solen. Dette sier alt om  hva det har  å si hva vi putter i oss.

Jeg gnåler og maser om dette med å spise mat som bidrar til å holde en god tarmflora. Mye av den maten vi nordmenn spiser i dag fører til helseproblemer hos mange, men selvfølgelig ikke alle….Disse problemene vil bare akselerere i tiden fremover så lenge vi ikke bryr oss om hva vi spiser og hvilke konsekvenser det vil få for vår helse!

Lenge leve  tradisjonsmaten sier nå jeg!

Løp og kjøp hvis du bor i nærheten av Oslo!

God helg!

Ps! Kommentarer på pølsesnacksen til ARV. Overhørt  fra 4 og 6 åringen:

 • de var dødsgode
 • de var supermanngode
 • det var like godt som godteri

Visste jeg det ikke! 😆

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Stikk innom Mathallen i helga for å kjøpe supert snacks!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

2 Responses to “Stikk innom Mathallen i helga for å kjøpe supert snacks!”

 1. Kristine sier:

  Ah for en herlig formiddag! Jeg fikk kjøpt hjerter for lengre tid fremover, nye gode spekepølser ble oppdaget, ja igrunn var alt vi smakte på godt! Det beste er kanskje at de kunne sende i posten når vi gikk tom. Så slipper jeg å løpe rundt i byen i tide og utide – det passer meg bra!! Det er litt som å oppdage skatter dette her. Sunn mat uten nitritt og tilsetningsstoffer. Fint og grundig innlegg du har laget. Mitt gikk vel litt fort i svingene. Hadde egentlig ikke tid, men så ble jeg bare så ivrig:) Ha en fin helg!

  • yskjellu sier:

   Ja dette var knasende gode saker! Det er fantastisk så mange gode matskatter som finnes i dette landet! Det er bare å dra på jakt! Dessverre finner vi ikke så mange av disse godsakene i en vanlig dagligvarebutikk. Forresten, ungene er nå ute og aker, men kommer stadig løpende inn etter litt spekepølse. Jubelen var stor da jeg nå åpnet en ny pose!

Legg igjen en kommentar