Fermenterte bær

Det er mest vanlig å bruke for eksempel kål til melkesyregjæring, men bær og frukt kan også fint brukes! Disse er en immun booster! Kjekt å ha stående nå i forkjølelses sesongen.

Er det nødvendig å bruke en startkultur når du fermenterer grønnsaker og frukt?

Å fermentere mat har lange tradisjoner. Dessverre er det slik at mye av disse tradisjonene har gått i glemmeboken. Vi lever mer og mer på ferdig og hurtigmat. Dessuten har vi jo frysere og kjøleskap. Fermentert/melkesyregjæret mat gir store helsemessige gevinster. Her noen tips om hvordan du kan få fart på selve gjæringsprosessen.

Lussekatter

Snart er det lucia. Da smaker det godt med lusekatter. Her har jeg langtidshevet lussekattene for å bryte ned glutenet og redusere gjærmengden. De gikk definitiv ned på høykant! Om ikke mange dagene er de bare å lage en ny runde! :)