Eplesyltetøy med krydder

Nå er det masser gode norske epler i butikken eller i din egen hage.. I dette syltetøyet hadde jeg oppi litt «julekrydder». Det fallt i smak hos ungene. Hadde tenkt å ha litt til jul. Det spørs om det holder. Syltetøyet passer også godt til å putte i julebaksten.

Ingredienser

  • 2 kg epler
  • 300 gr økologisk rårørsukker eller annen sødme som feks sukrin, xylitol eller rå palmesukker
  • 1 ts stevia ev ca 200 gr ekstra med sødme
  • 2 ts raspet fersk ingefær
  • 2 ts kanel
  • 1/4 ts  nellik
  • 1 pose syltepulver eller gjerne gelatin

Fremgangsmåte

Skjær eplene i biter og putt det i en kjele med krydderet. Kok det godt til det begynner å bli en ordentlig mos. Hvis du vil mose det helt og ikke ønsker å vente til det har kokt lenge nok kan du putte stavmikseren oppi.

Ta kjelen av platen og tilsett sødmen og gelatin/syltepulver . Rør godt. Ha syltetøyet på rene og varme glass. Sett på lokket og hvelv glassene. La de kjøle seg ned før du setter de bort.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar