Fiken, nøtter og ostedessert

Fikk lyst til å ekperimentere litt i formiddag. Har sett diverse vrier av fikendesserter, men måtte selvfølgelig lage min egen vri. Det er en super enkel dessert å lage. Litt voksen i smaken og passer nok ikke for den yngre garde.

Ingredienser

  • 1 fersk fiken per person
  • flytende honning som acasie eller manuka (sistnevnte er kostbar og kjøpes kun i helsekostforretninger eller på nettet.
  • en neve av dine favorittnøtter. Jeg brukte pecan nøtter.
  • økologisk rømme
  • økologisk blåmuggelost

Fremgangsmåte

Skjær ett godt kryss i toppen av hver fiken. Sett disse i ovnen på ca 180 grader og steks sammen med de hakkede nøttene i 10-15 minutter.

Blnad imens rømme og blåskimmelost. Ca 50/50. Du kan gjærne røre dette sammen med en gaffel. Bland det godt.

Ta fiknene og nøttene ut av ovnen.

Ta litt honning over de stekte fikenene. Dander med nøtter og rømme/ostekrem.

Du kan ev. bruke ren ricotta eller maskarpone hvis du ikke liker blåmuggelost.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

2 Responses to “Fiken, nøtter og ostedessert”

  1. Så fine sider du hadde her da :o)

    • yskjellu sier:

      I lige måde! Har fått anbefalt deg av hun som har bloggen Gladerebarn! Hun mener siden din er veldig solid! Kommer derfor til å følge med på den! .)

Legg igjen en kommentar