"/>

Frukt dessert

Dette er en litt vinterlig dessert.  Den passer veldig bra nå i førjuls tiden pga  den litt jule aktige  kryddersmaken. Den er enkel å lage, men ønsker du å lage hjemmelaget vaniljesaus krever det litt mer tid.

Her trenger du ikke å følge en slavisk oppskrift. Forbered gjerne desserten 1 dag på forhånd.

Ingredienser

  • 2 never tørket aprikos
  • 2 never svisker
  • 2 never rosiner

Ble dette litt lite så bare ha i litt mer! 😎

Du trenger dessuten:

  • krydder som feks 1 kanelstang og  1 vaniljestang ev. litt hel kardemomme
  • 1 pose te. Jeg brukte chai te, men frukt te, grønn te eller hvilken som helst vanlig te kan selvfølgelig også brukes
  • vann
  • mandler

Fremgangsmåte

Ha den tørkede frukten i en bolle. Kok vann og dekk frukten med dette. I bollen legger du også en pose med te og lar denne stå og trekke en god stund. Ta ut posen og tilsett krydder etter ønske. Dette skal nå stå og godgjøre seg i mange timer.

Rett før servering koker du opp blandingen slik at frukten blir mør og god. Strø over noen delte mandler.

Server den varm eller kald. Gjerne med feks vaniljesaus, yoghurt eller rømme.

Når du lager hjemmelaget vaniljesaus kan du ev. bruke en oppskrift her  på denne bloggen http://www.familieoghelse.no/oppskrifter/desserter/vaniljesaus

På  bloggen «Kraftmamma» viser Marianne  her hvordan du kan lage rå vaniljemelk.  http://www.kraftmamma.no/vaniljemelk/

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar