Glutenfrie pannekaker

  • 2,5 dl      bokhvetemel, ev. fullkornsrismel eller hirsemel.
  • 6 dl         melk  av ønsket type
  •     2         egg
  • 1/2 ts    salt
  • 2-3  ss   smør, rapsolje eller ekstra virgin kokosolje

Visp opp eggene med halvparten av melken og bland deretter i mel og salt. Rør i smeltet smør eller olje og tilsett resten av melken. Stek pannekakene i litt olje/smør.

Server med ønsket fyll som syltetøy, søtningsmiddel, frukt, grønnsaker, kjøttdeig, tomatsuas etc. Det er bare fantasien som setter grensen.

Bokhvete har en litt stram smak. Fullkornsrismel inneholder en del karbohydrater.

Kilde: revidert fra «Salte kvarn»

Bildet er ett illustrasjonsfoto.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar