Glutenfrie vafler

I dag fikk ungene besøk etter barnehagen. Jeg fikk den ideen at jeg skulle forsøke å lage vafler etter den glutenfrie melblandingen jeg har lagt inn under oppskrifter. Det er ganske mye kikertmel i blandingen. Kikertmel lukter ikke spesielt godt…

Med 4 unger i hus ville jeg få en god indikasjon på om dette fungerte.

De luktet på deigen, men syntes ikke noe særlig om den.

Du må ikke bruke denne glutenfrie melblandingen. Du kan feks bruke 50 % økologisk hvetemel og 50 % sammalt hvete fin eller en glutenfri melblanding du kjøper i butikken. Hvis du har oppi litt fiberhusk eller fiberfin får du en litt mer fiber rik utgave. Jeg brukte forøvrig litt fiberhusk i røren. Det fungerte utmerket.

Dette blir en ca oppskrift. Hvis du synts den blir for tykk eller tynn må du legge til litt mel eller væske.

Jeg brukte smør, lettmelk og cultura samt litt rømme. Du kan fint bruke alternative melkevarianter hvis det er laktose eller kaseinintoleranse i familien. Ghee kan fint brukes som smør erstatning for de som ikke tåler laktose. Hvis det er kasein som er problemet så kan ghee by på problemer. Da må dere bruke plantemargarin eller feks kaldpresset rapsolje (1/2 dl).

Jeg liker å tilsette litt farris el i vaflene for å få de sprø. Dette kan gjerne tilsette etter at røren har stått og svellet. Kullsyra gir luft i vaflene.

Ingredienser

  • 2 egg
  • ca 4 ss sødme som feks sukrin, økologisk palmesukker eller bjørkesøt. Jeg brukte palmesukker.
  • 50 gr smør
  • 6 dl melk
  • 5 dl mel
  • 2-3 ss fiberhusk ev. 6 dl mel istede
  • 1 ts bakepulver
  • ev. litt malt kardemomme og vaniljepulver
  • ca 1 dl farris

Fremgangsmåte

Bland egg og sødme godt. Ha i melk, mel, smeltet smør, fiberhusk,bakepulver samt ev. kardemomme og vanilje. Bland ingrediensene godt med en miks master.

Du kan nå sette røren litt tilside for å svelle. Med fiberhusken bør den svelle rimelig bra.

Rett før du steker vaflene har du oppi farris til passende konsistens. Rør forsiktig.

Server med det du måtte ønske.

Vi hadde igjen litt «hurtigis» fra dagen før. Litt hjemmelaget jordbær syltetøy ble også brukt.

Vaflene besto så absolutt testen! De spiste fra 2-3 plater hver!!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar