Grove pannekaker

Pannekaker hører jo til gruppen «p-mat». Dvs ikke så sunn mat som  pølser, potetgull osv….

Det går imidlertid ann å gjøre dem sunnere og mer mettende. De kan være litt mer avanserte å steke, men det går bedre etter at du har stekt ett par stykker. Hvis du vil fylle pannekakene med feks grønnsaker og kjøtt må du selvfølgelig ikke tilsette kanel og vanilje. Du kan da bruke ca 1/2 ts salt istedet.

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 dl sammalt rug, fin
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 1 dl jyttemel og 1 dl hvetemel ev. 2 dl hvetemel
  • ev. 2 ss smør
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts vanilje
  • ca 1 l melk etter ønske

Fremgangsmåte

Bland det tørre og tilsett ca halvparten av melken. Rør godt før du tilsetter resten av melken, eggene og krydderet.

La røren stå å svelle ca 1/2 time. Hvis du syntes den blir for tykk kan du bare tilsette litt mer væske.

Stek pannekakene. Du må nok tilsette litt smør under stekingen. Stek de godt før du snur de ellers vil pannekakene gå istykker.

Server med feks hjemmelaget syltetøy, yoghurt blandet med honning, frisk frukt blandet med agavesirup…Mulighetene er mange.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar