Hjemmelaget sorbè

Jeg har personlig strevd litt med å lage sorbè uten å unngå iskrystaller. Vi har en enkel ismaskin, men den er nok av et litt for billig merke.

Jeg kom over et veldig godt tips av Geir Skeie i DN. Jeg kuttet selvfølgelig ut raffinert sukker. :)

Når man lager is kan man fint bruke sukrin. I mange andre sammenhenger faller ofte sukrin litt igjennom da det oppstår en «ising» i munnen. I is spiller jo ikke det noen rolle. Mange liker imidlertid ikke å bruke en sukkererstatning som er fremstillt i ett laboriatorie…. Lønnesirup, stevi,dadler,  rårørsukker er forslag på andre sukkererstatninger.

Du trenger minimalt med ingredienser. Bruk feks melon, banaer, mango, ananas eller bær.

Ingredienser

  • 500 gr frukt feks bananer og melon
  • 2 dl vann
  • ca 3 ss sukrin
  • ev. litt revet limeskall (da fortrinnsvis økologisk)

Fremgansmåte

Skjær frukten i biter og legg den i fryseren noen timer til den blir gjennomfrossen.

Kok opp vann og sukrin. Jeg brukte forresten sukrin melis da jeg ikke hadde sukrin. Avkjøl laken.

Ha den frosne frukten i en foodprosessor (bruk et knivblad) og ha i «sukrinlaken» samt ev. litt raspet limeskall.

Kjør blandingen til du får sorbè. Hvis du syntes den blir for «bløt» kan du ev. sette den en times tid i fryseren.

Noen frukter kan nok trenge mer sødme enn dette-spesielt hvis du bruker bær. Da må du smake deg litt frem.

Dette blir superpopulært hos barna! Det gikk iallefall ned på høykant hos oss.

I løpet av den siste uken har denne sorbèn faktisk rukket å bli en slager hos oss. Vi har laget den med ulike typer bær. Blandt annet bringebær. Jeg har igrunnen funnet ut at om du bruker sukrin melis trenger du ikke å varme opp varmt vann for å lage «sukkervann». Jeg har blandet litt eplejuice med de frosne bærene. Jeg har tatt en tilfeldig mengde bær og eplejuice. Hvis det blir for lite væske tar jeg bare i litt mer eplejuice til ønsket konsistens. Jeg har deretter smakt til sorbèn  med litt sukrin melis.

Ps! Ikke prøv å lage denne isen i en blender. Det gikk veldig dårlig for mitt vedkommende. Blender krasj!

 

Sorbè laget på bringebær.

 I dag laget vi en annen variant. Blandet frossen mango med kokosmelk og noen dråper vaniljestevia. Blir isen for tykk kan man ha i litt væske som feks vannkefir eller juice.

Det ble iallefall en stor hit!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar