Jordbær og hylleblomst dessert

Nå som vi er midt i jordbærsesongen gjelder det å nyte herlighetene.  Får du tak i økologiske er de absolutt de beste. Da unngår du en del giftstoffer. Dessverre sprøytes norske jordbær ganske kraftig. Støtt derfor opp om økologiske produsenter.

Selv forsøkte jeg i går å  få tak i økologiske jordbær fra en produsent i Sandefjord. Dessverre hadde alle plantene frosset i vinter. Jeg får prøve igjen til neste år. Virkelig synd at det skal være så vanskelig å få tak i disse jordbærene! Er det noen som har tips til hvor man kan kjøpe økologiske jordbær direkte fra bonden kanskje? Post det gjerne under kommentarfeltet!!

Dessverre er det ikke nok etterspørsel etter slike jordbær. Mye blir kastet og mange produsenter gir opp slik drift.  Norske jordbær som er så gode! De bør vi kunne nyte giftfrie og i store mengder i sesongen. I norsk jordbær finner vi 6 ulike sprøytemidler. I belgiske 11 ulike varianter. Det er derfor holdbarheten på disse jordbærene er ganske lang. Økologiske jordbær bør spises helst innenfor 1 døgn. Her er en liste over hvor du kan få kjøpt økologiske jordbær i butikk.

Nok skremselspropaganda. Det var jo en oppskrift jeg skulle konsentrere meg om. En enkel dessert som så absolutt gir smaken av sommer.

 

Jeg brukte følgende ingredienser ( ca 4 porsjoner):

  • 1 kurv jordbær
  • 1  1/2 dl  konsentrert hylleblomstsaft
  • 1 ss honning
  • 3 dl fløte
  • noen dråper stevia med vaniljesmak. Litt ren stevia kan selvfølgelig også brukes eller søtning etter ønske.
  • ev. mørk sjokolade til pynt (over 70 % kakao) eller kakao nibs
  • litt frisk mynte gjør seg også

Hyllebærsaft kan kjøpet på feks Ikea. Den er ikke økologisk. Det finnes også i velassorterte dagligvareforretninger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 Fremgangsmåte

Kjør 3/5 av jordbærene grovt i en blender sammen med 1 dl hylleblomst saft og 1 ss honning.

Pisk krem og ha i sødme som feks stevia med vanilje.

Legg jorbærblandingen på bunnen av et glass. Legg krem over og topp det hele med de resterende jordbærene. Den resterende hyllebomstsaften heller du over hvert av glassene. Pynt ev. med sjokolade og mynte.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar