Kokos og mangokake

Dette var en kake jeg fant på å lage da vi hadde så mange mango på lager. Det hender at Rema har tilbud på mango. De koster da 5 kr stykket. De er dessverre ikke økologiske, men det er uansett ikke så lett å få tak i når det gjelder mango.

Når det er slike tilbud slår jeg til og hamstrer stort. Noe spiser vi i det daglige, men det meste  fryses ned til å bruke i smoothies.

Dette ble en kake med litt «tropisk» smak.

Ingredienser

Bunn

  • 2-33 ss rå kokosolje
  • 100 gr kokos
  • 1 ss sødme som feks sukrin, xylitol eller yacon

 Fyll

  • 1 boks med kokosmelk
  • 4 plater gelatin ev. lecitin eller agar agar.
  • 1/4 presset sitron. Ha gjerne raspet sitrons skall i, men da er det en forutsetning at du bruker økologisk sitron
  • 1 ts vaniljepulver
  • sødme. ca 3-4 ss, feks sukrin, xylitol eller yacon sirup.  Mengde kommer igrunnen ann på hvor glad du er i det søte.  Smak deg litt frem.
  • 1/2 mango

«Topping»

  • 1 mango
  • 1-2 ss sødme som  feks sukrin, xylitol eller yacon sirup

Fremgangsmåte

Smelt den rå kokosoljen forsiktig. Fortrinnsvis under 40 grader. Ha deretter i raspet kokos og sødme. Press dette utover en pai eller kake form. La det stivne.

Imens lager du fyllet. Mos 1 mango med en stavmikser. Bland dette med kokosmelk, vanilje, sødme og sitron.

Lag  gelatinen eller lecitin etter anvisningen på pakken. Ha den oppløste gelatinen i den flytende massen og rør godt. Hell dette over kokosbunnen.

La dette stå kjølig til det stivner.

Mos 1 mango med en stavmikser. Blandt ev. i litt sødme. Bre dette utover kaken. Pynt ev. med litt mørk sjokolade.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar