Lettvint rabarbra og eplepai

Rabarbra er en plante som spirer og gror i mange hager for tiden.  Hos mange blir den litt glemt. Problemet med rabarbra er jo at den er så sur at den trenger kolossale mengder med sukker. Jeg har derfor her valgt å bruke en del stevia. Det er så sødt at du kan redusere sukkermengden betraktelig. Personlig velger jeg også bruke litt palmesukker da stevia i alt for store mengder kan sette en litt bitter ettersmak i paien.

Denne paien rotet jeg sammen i en fei. Må innrømme at jeg ikke noterte meg helt oppskriften underveis, men man kan igrunnen ikke gjøre så mye feil. Supersøt ble den ikke. Hvis du liker det veldig søte må du nok tilsette litt mer sødme…

Ingredienser

Alle ingrediensene bør selvfølgelig i størst mulig grad være økologiske! :)

  • 3-400 gr rabarbra
  • 2 store epler
  • 150 gr  smør, fra feks Røros meieriet
  • 4 ss palmesukker
  • 20 dråper stevia. Jeg brukte 10 dråper med vaniljesmak og 10 dråper med hasselnøttsmak. Vanlig stevia kan selvfølgelig også brukes. Smak deg frem. Kanskje 1/2 ts vil holde
  • 1 liten ts kanel
  • 1/2 tekopp havregryn
  • 1/2 tekopp fint speltmel
  • 1 håndsfull med dine favorittnøtter

Fremgangsmåte

Skjær rabarbra og eplene i biter. Blandt dette i en bolle med 20 dråper stevia.  Legg det i en smurt paiform. Bland romtemperert smør med 3 ss palmesukker, havregryn, speltmet og kanel.  Jeg gjorde det så enkelt at jeg bare knadde det sammen med fingrene.

Spre det derette  utover rabarbraen og eplene. Strø over hakkede nøtter og den siste spiseskjeen med palmesukker.

Stek paien i ovnen på ca 180 grader i 30-40 min. «Toppingen» skal helst bli lett sprø og rabarbaren og eplene bør være gjennomstekte.

Server med lettpisket krem eller vaniljeis.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar