Smuldrepai med skogsbær

Denne paien ble laget i en fei og jeg må innrømme at jeg husker ikke sånn 100 % hva jeg puttet oppi den. Jeg skrev opp noen stikkord, men den forsvant sånn helt plutselig. Overraskende? Nei, ikke egentlig. :)

Det er ikke snakk om en avansert oppskrift dette. Den tar ikke mange minuttene å lage.

Først trenger du feks 1 pose med frosne skogsbær på ca 400 gr. Du kan også bruke blåbær, bringebær, epler etc.  Hvis du  syntes at det kan bli litt dyrt med en hel pakke frosne  bær kan du legge noen båter epler i bunnen av paiformen før du legger på bærene. Eplene kan også gi paien litt ekstra sødme.

Bland bærene med:

  • 1 ts kanel
  • ev. 1 ts fersk revet ingefær
  • 1 ts vaniljesukker ev. vaniljessens. Jeg tok oppi noen få dråper stevia med vaniljesmak.
  • ca 4 ss sødme som sukrin, kokosblomstsukker, honning etc etc.  Smak deg frem. Noen vil kanskje ønske en enda søtere blanding.

Legg bærblandingen i bunnen av paiformen.

Jeg brukte sånn ca dette til  smuldredeigen:

  • 100 gr smør
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl fin sammalt spelt
  • ca 3 ss sødme. Feks. sukrin, økologisk brunt sukker, yacon sirup, kokostblomstsukker etc etc

 Bland alle ingrediensene godt.

Smuldre dette over bærene. Hakk gjerne litt nøtter etter ønske og strø dette på toppen.  Stek paien i ca  30- 40 min på 180 grader midt i ovnen.

Server paien, med krem, vaniljesaus, kesam eller rømme. Barna vil selvfølgelig like is aller best…

Smuldrepai med bær er friskt og godt!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar