Sorbe med mango og kokosmelk

Denne oppskriften skrev jeg en forsommer. Vi er ikke helt der nå, men den som venter på noe godt… 

Du må ikke bruke pakistansk mango. En vanlig godt moden mango fungerer også supert. Kanskje ikke tiden for is nå? Joda, i alle fall sier ikke barna nei takk til litt is. 😕

Slik lød oppskriften da sommeren sto for døren:
Forleden ruslet jeg på Grønland i Oslo sammen med noen venninner. En av mine venninner stoppet for å kjøpe litt pakistansk mango. Jeg måtte slenge meg med på dette. Pakistansk mango er nå på sitt beste. I smak er den mye bedre enn den tradisjonelle mangoen du kjøper i butikken. Kommer du tilfeldigvis forbi slik mango må du kjøpe denne fremfor den kjente og kjære. Mangoen er supersøt og saftig! Plukk helst de som er gule utenpå!

Jeg frøs ned noe av mangoen. Rett og slett fordi jeg ahdde lyst til å lage litt sorbe. Ismaskien vi eier er ikke av de beste. Jeg har derfor funnet ut at det er like greit å lage is på «hurtigmåten». Frys ned den frukten du ønsker å bruke og bland den senere med væske i en blender. Igjen, her er det bare fantasien som setter grenser for smaksvariasjonene!  Ett viktig prinisipp er imidlertid at fruktbitene ikke bør være altfor store da det kan være vanskelig for blenderen å blande sammen ingrediensene.

Jeg brukte følgende ingredienser. Det ble en liten porsjon til 4 personer

  • 1 1/2 frossen mango
  • 250 ml kokosmelk

Jeg blandet dette godt i blenderen. Mmmm, sorbèn ble virkelig en fulltreffer!

Når man bruker pakistansk mango er det ikke nødvendig med ekstra sødme. Ønsker man den enda friskere kan du feks ha i noen mynteblader eller litt presset sitronsaft. Smak deg frem og se om det er nødvendig med mer sødme. Jeg ville da ha valgt noen dråper stevia med vaniljesmak.

Ønsker du å lage ispinner til barna kan du selvfølgelig fryse ned sorbèn 1 time eller 2 i isformer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar