Ulike sorbèr

For å lage sorbe er det aller best om du har en ismaskin. Eller må du røre ofte. Det har lett for å danne seg iskrystaller.

Du kan lage sorbe av praktisk talt alle typer frukt og bær.. Du kan også bruke frukt juicer. Bruk selfølgelig de uten tilsatt sukker. :) Oppskriftene under er kun ment som ett forslag.

Disse oppskriftene gir knapt 1 liter is.

Melonsorbe

  • 400 gr melon
  • 1 eggehvite
  • 2 dl vann
  • 3 ss sitronsaft ev. litt raspet sitron
  • ca 4 ss sødme som rå agave, sukrin eller xylitol.
  • Vil du gjøre den litt ekstra sunn kan du tilsette okinawa omega olje istede for sitronsaft. 1-2 ts er mer enn nok. Den har litt bismak.

Varm opp vann og sødme i en kjele. La det bli til en seig masse.  Kjør frukten i  en blender. Bland dette i den avkjølte laken sammen med sitron.  La den stå i fryseren til den begynner å bli litt stiv. Tilsett deretter stivpisket eggehvite ev. blandet med litt sødme. La det stå i fryseren til den begynner å stivne. Ikke la den bli alt for stiv.

Hvis du har en ismaskin går du frem akkurat på samme måte. Du tilsetter altså eggehviten når isen begynner å bli litt stiv.

Frys isen. Du må som sagt røre ofte hvos du ikke har en ismaskin.

Bærsorbe

  • 1 eggehvite
  • ca 400 gr bær
  • 2 dl fruktjuice som feks eple eller jucie av samme type som frukten.
  • 4-5 ss sødme
  • ev. 2-3 ss sitronsaft

Fremgangsmåten er som oppskriften over.

Sitronsorbe

  • 150 ml sitron juice. Bruk ev. saften av ca 2 sitroner
  • saften av en liten appelsin
  • 1 eggehvite
  • her trengs det en del sødme- forsøk med 0,75 dl
  • 200 dl vann

Fremgangsmåte som oppskriftene over.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Ulike sorbèr, 1.0 out of 10 based on 1 rating

Legg igjen en kommentar